Ja, je kunt meerdere bedrijven koppelen aan één Mollie-account.

Het kan zijn dat je meerdere bedrijven hebt met een eigen Kamer van Koophandel-nummer. Om voor elk bedrijf gebruik te kunnen maken van de services van Mollie, dien je per bedrijf een Mollie ID nodig te hebben. Om ervoor te zorgen dat je niet per bedrijf een apart Mollie-account aan hoeft te maken, kun je de verschillende bedrijven toevoegen aan één account, in je dashboard heten deze ‘organisaties’. Op die manier log je één keer in met je e-mailadres en wachtwoord bij Mollie en kun je makkelijk wisselen tussen de verschillende organisaties die aan jouw account gekoppeld staan.

Heb je meerdere websites geregistreerd staan onder hetzelfde KvK-nummer? Dan kun je deze toevoegen aan dezelfde organisatie, door in je account naar ‘Websiteprofielen’ te gaan. Lees hier hoe je een websiteprofiel kunt toevoegen aan een organisatie.

Hoe kan ik een nieuwe organisatie aan mijn account toevoegen?

1. Log in met je Mollie-account

2. Klik op het pijltje naast je Mollie ID (de 7 cijfers achter #)

3. Klik op ‘Voeg nieuwe organisatie toe’

4. Je krijgt nu een melding te zien of je een nieuwe organisatie wilt aanmaken. Klik op ‘Bevestig’. Let op: Wanneer je dit eenmaal bevestigd hebt, kun je de organisatie niet zomaar uit je account verwijderen.

5. Voordat je betalingen kunt verwerken, dien je informatie over je bedrijf in te vullen, net zoals je gedaan hebt toen je je Mollie-account aanmaakte. Je kunt dit doen door op ‘Voltooi account’ te klikken. Lees hier welke informatie we nodig hebben.

Hoe kan ik wisselen tussen de verschillende organisaties in mijn account?

Zodra je bent ingelogd in je Mollie-account, kun je linksboven in het dashboard op het pijltje naast je Mollie ID klikken. Hier kun je een andere organisatie selecteren.

Kan ik een organisatie uit mijn account verwijderen?

Het is op dit moment niet mogelijk om zelf een organisatie uit je account te verwijderen. Het enige dat je kunt doen is je account opzeggen, maar dat betekent dat je je hele account, inclusief alle gekoppelde organisaties, verwijdert. Let er dus goed op dat je niet het hele account verwijdert als je enkel één of meerdere organisaties wilt verwijderen. Voor het verwijderen van een organisatie kun je een e-mail naar onze klantenservice sturen. Let op: De e-mail dient verstuurd te worden door de eigenaar van het account of de rechtsgeldig vertegenwoordiger en dient ter verificatie een kopie van het legitimatiebewijs en een handtekening van die persoon te bevatten. Anders kunnen wij de organisatie niet verwijderen.