Om PayPal via Mollie te kunnen gebruiken dien je in het bezit te zijn van een zakelijk PayPal-account.

Voer de volgende stappen uit om PayPal aan Mollie te koppelen.

Stap 1: activeer PayPal in je Mollie-account

Vraag via de pagina betaalmethodes in je account de betaalmethode aan. Je doet dit door akkoord te gaan met onze voorwaarden voor het gebruik van PayPal via Mollie.

Stap 2: instellingen van de PayPal-account

Log in op paypal.com met het e-mailadres en wachtwoord van de zakelijke PayPal-account. Na het inloggen verschijnt rechtsboven een knop (het poppetje) voor accountinstellingen. Klik op deze knop en selecteer “Profiel en instellingen”.

Stap 3: API-toegang verlenen

Open het submenu “Mijn verkoopmiddelen”. Open vervolgens de pagina “API-toegang” door op de link “Bijwerken” te klikken aan de rechterzijde.

Kies in het volgende scherm voor optie 1 door te klikken op “API-toegangsrecht toewijzen”.

Stap 4: API-rechten toewijzen

Vul de gebruikersnaam “paypal_api1.mollie.nl” in en klik op de knop “Lookup”. Vervolgens verschijnt een lijst van API-rechten die je kan verlenen aan Mollie. Selecteer in deze lijst de volgende acht rechten:

Als Mollie succesvol aan de PayPal-account is toegevoegd, verschijnt de volgende melding:

Schermafbeelding 2015-07-17 om 16.40.06

Stap 5: PayPal-adres toevoegen aan Mollie-account

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen, kan in de Mollie-account het PayPal-adres worden toegevoegd. Onze applicatie controleert automatisch of je de bovenstaande stappen correct hebt uitgevoerd. Daarna kan je probleemloos PayPal-betalingen via Mollie ontvangen.