Om PayPal via Mollie te kunnen gebruiken dien je in het bezit te zijn van een zakelijk PayPal-account.

Voer de volgende stappen uit om PayPal aan je Mollie-account te koppelen.

Stap 1: Ga naar instellingen van het PayPal-account

Log in op paypal.com met het e-mailadres en wachtwoord van je zakelijk PayPal-account. Na het inloggen klik je rechtsboven op het tandwiel om naar de accountinstellingen te gaan.

Stap 2: API-toegang verlenen

Open het submenu 'Mijn verkoopmiddelen'. Open vervolgens de pagina 'API-toegang' door op de 'Bijwerken' te klikken aan de rechterzijde.

Kies in het volgende scherm voor optie 1 door te klikken op 'Grant API permission'.

Stap 3: API-rechten toewijzen

Vul de gebruikersnaam 'paypal_api1.mollie.nl' in en klik op 'Opzoeken'. Vervolgens verschijnt een lijst van API-rechten die je kunt verlenen aan Mollie. Selecteer in deze lijst de volgende tien rechten:

Stap 4: Activeer PayPal in je Mollie-account

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen, kan in het Mollie-account PayPal als betaalmethode worden aangevraagd. Ga naar 'Betaalmethodes' bij je websiteprofiel en vul hier het e-mailadres in waarmee je een zakelijk PayPal-account hebt aangemaakt. Hierna kun je PayPal-betalingen via Mollie ontvangen.