Op het moment dat je besluit om de klant zijn of haar geld terug te geven, is het noodzakelijk een terugstorting (refund) uit te voeren. Deze terugstortingen worden terugbetaald aan de klant uit je openstaande tegoed bij Mollie. Heb je echter niet genoeg tegoed in je account, dan worden deze terugstortingen in de wachtrij geplaatst. De terugstortingen worden automatisch uitbetaald op het moment dat je weer voldoende tegoed in je account hebt.

Er zijn twee manieren om dit tegoed aan te vullen:

1. Nieuw binnengekomen betalingen, die gelijk aan of hoger dan het benodigde bedrag zijn.
  2. Handmatig het tegoed aanvullen. Hoe je dit doet wordt hieronder uitgelegd.

Zo werkt het: terugstortingen in de wachtrij zetten

1. Ga in je dashboard naar Transacties >> Betalingen.

2. Selecteer de betaling die je wilt terugstorten, je krijgt dan de betalingsgegevens te zien.

3. Klik rechtsboven in het scherm op ‘Terugstorten’.

4. Vul het bedrag dat je wilt terugstorten en voeg een omschrijving toe. De consument ziet deze omschrijving op het bankafschrift of in de online bankomgeving. Klik op ‘Terugstorten’ zodra je dit gedaan hebt.

5. Wanneer je niet genoeg saldo hebt, zal de terugstorting in de wachtrij worden geplaatst. Direct nadat je op ‘Terugstorten’ hebt geklikt, verschijnt onderaan een pop-up dat de terugstorting in de wachtrij is geplaatst.

Ook onderaan de betaling zal in de balk ‘Terugstortingen’ de status van de terugstorting ‘In de wachtrij’ worden weergegeven.

Tot slot zie je ook bij Administratie >> Huidig saldo in je dashboard dat er een terugstorting in de wachtrij staat.

6. Op het moment dat je genoeg saldo in je Mollie-account hebt, worden de terugstortingen die in de wachtrij staan automatisch verwerkt. De status van de terugstorting zal dan veranderen naar ‘Teruggestort’.

Zo werkt het: handmatig je tegoed aanvullen

1. Ga in je Mollie Dashboard naar Administratie >> Huidig saldo

2. Klik in de oranje balk bovenaan de pagina op ‘direct je saldo aanvullen’

3. Selecteer een betaalmethode en voer de betaling uit. Je kunt hier kiezen uit alle betaalmethodes die je zelf geactiveerd hebt in je account. In het getoonde bedrag zitten alle kosten verwerkt, je hoeft deze niet apart te verrekenen. Dit bedrag bestaat uit:

• Transactiekosten voor de gebruikte betaalmethode
  • Terugstortingskosten
  • SMS-kosten (indien SMS-notificatie ingeschakeld is)
  • BTW
  • Het bedrag dat je tekort komt

Zodra het tegoed in je account aangevuld is, worden de terugstortingen in de wachtrij de eerstvolgende werkdag automatisch verwerkt.

Terugstorting uit de wachtrij halen

Wil je de terugstorting uit de wachtrij halen? Dan klik je in het balkje ‘Terugstortingen’ op ‘Annuleren’ (zie afbeelding bij stap 5). Er verschijnt een pop-up ter bevestiging, waar je op ‘Bevestig’ klikt. De terugstorting is nu uit de wachtrij gehaald en zal niet worden verwerkt. Let op: Een terugstorting van een creditcardtransactie kan niet ongedaan worden gemaakt. Lees hier meer over het terugstorten van een creditcardtransactie.