​​Hoe activeer ik betaalmethoden?

Met een paar stappen activeer en deactiveer je betaalmethoden in je Mollie Dashboard.

Wat je vooraf moet weten

De meeste betaalmethoden worden direct geactiveerd. We moeten echter verdere controles uitvoeren om bepaalde riskante betaalmethoden zoals Klarna, SEPA-incasso en creditcards te activeren. Het kan zijn dat we contact met je opnemen voor aanvullende informatie voordat we deze betaalmethoden voor je website goedkeuren.

Betaalmethoden activeren

1. Ga in je Mollie Dashboard naar je Instellingen > Websiteprofielen.

2. Selecteer onder je gewenste websiteprofiel Websiteprofielen > Betaalmethoden.

3. Je ziet een lijst met betaalmethoden. Activeer een betaalmethode door op de schakelaar te klikken. Om het te deactiveren, klik je nogmaals op de schakelaar.

Goed om te weten

Als je organisatie via een platform verkoopt (met behulp van Connect for Platforms), is het de Marktplaats die bepaalt welke betaalmethoden je aan je klanten aan kunt bieden. Je klanten kunnen alleen hun eigen betaalmethode selecteren als ze ook via Mollie verkopen via hun eigen websiteprofiel.

Wil je meer weten over de verschillende betaalmethodes of instellingen rondom betalingen? Bekijk daarvoor de volgende pagina's: Betaalmethodes en Payments.