Hoe kan ik gebruikers toevoegen, beheren of verwijderen?

Met Mollie Teams kan je gebruikers aan je account toevoegen, ze beheren of verwijderen. Aan iedere gebruiker moet een specifieke rol toegewezen worden, met vooraf bepaalde machtigingen. Afhankelijk van hun rol hebben de teamleden toegang tot verschillende onderdelen van het account, waaronder de Mollie App, en kunnen ze die bewerken. 

 

Wat je vooraf moet weten

  • Enkel eigenaars van het account kunnen gebruikers beheren. Meer vind je in het Mollie Teams- beleid.
  • Eigenaars moeten tweefactorauthenticatie (2FA) ingeschakeld hebben om gebruikers toe te voegen of om de toegang tot het account te wijzigen.
  • Controleer eerst je e-mailadres. Zorg ervoor dat je op de verificatielink klikt die je tijdens het registratieproces per e-mail toegestuurd kreeg. 

 

Een teamlid toevoegen

 

Je vindt de e-mailadressen van de gebruikers die je hebt uitgenodigd in je Teamoverzicht.

  1. Ga naar je Mollie Dashboard en klik linksboven op de naam van je organisatie.
  2. Ga naar Organisatie instellingen > Team.
  3. Klik op Voeg teamlid toe.
  4. Voer het e-mailadres in van de gebruiker die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Uitnodigen.

Wij sturen de nieuwe gebruiker een e-mail met daarin een link om een account aan te maken of om in te loggen. De link is 24 uur geldig. Als de nieuwe gebruiker de link niet op tijd heeft geopend, kan je de uitnodiging opnieuw versturen vanuit je Teamoverzicht.

 

Toegangsrechten wijzigen

 

Als je een nieuw teamlid toevoegt, kan je kiezen tot welke informatie deze persoon toegang krijgt en welke acties hij/zij mag uitvoeren. Momenteel is het enkel mogelijk om een rol met vooraf bepaalde machtigingen aan een teamlid toe te wijzen. 

  1. Ga naar je Mollie Dashboard en klik linksboven op de naam van je organisatie.
  2. Ga naar Organisatie instellingen > Team.
  3. Zoek de gebruiker en klik op ... > Bewerken.
  4. Kies een andere rol voor de gebruiker.

De beschikbare rollen en machtigingen zijn als volgt:

  Administrator Developer Finance Support Viewer
Betalingen Bekijken en beheren Bekijken Bekijken Bekijken Bekijken
Terugstortingen Bekijken en beheren Bekijken en beheren Bekijken en beheren Bekijken en beheren Bekijken
Bestellingen Bekijken en beheren Bekijken Bekijken Bekijken en beheren Bekijken
Klanten en abonnementen Bekijken en beheren Bekijken Bekijken Bekijken Bekijken
Statistieken Bekijken Bekijken Bekijken Geen toegang Geen toegang
Financiële administratie Bekijken en beheren Geen toegang Bekijken Geen toegang Geen toegang
Accountinstellingen Bekijken en beheren Geen toegang Geen toegang Geen toegang Geen toegang
API-sleutels Bekijken en beheren Bekijken Geen toegang Geen toegang Geen toegang
Ontwikkelde applicaties Bekijken en beheren Bekijken en beheren Geen toegang Geen toegang Geen toegang

Teamlidmaat-

schappen

Bekijken Bekijken Bekijken Bekijken Bekijken

 

 

Een gebruiker verwijderen

 

Let op: als je een gebruiker hebt verwijderd, kan je dit niet meer ongedaan maken. worden. 

  1. Ga naar je Mollie Dashboard en klik linksboven op de naam van je organisatie.
  2. Ga naar Organisatie instellingen > Team.
  3. Zoek de gebruiker en klik op ... > Verwijderen.

 

 

Lees meer

 

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op met onze support afdeling.