Mollie geeft je de mogelijkheid om terugstortingen op een slimme manier in de wachtrij te zetten als je niet genoeg saldo op je account hebt staan. In het kort: je maakt terugstortingen aan, de terugstortingen worden in de wachtrij gezet en op het moment dat je een nieuwe betaling ontvangt (en het saldo hoog genoeg is) worden de terugstortingen automatisch verwerkt.

Hoe werkt het?

1. Ga in je dashboard naar Transacties >> Betalingen.

2. Selecteer de betaling die je wilt terugstorten, je krijgt dan de betalingsgegevens te zien.

3. Klik rechtsboven in het scherm op ‘Terugstorten’.

4. Vul het bedrag dat je wilt terugstorten en voeg een omschrijving toe. De consument ziet deze omschrijving op het bankafschrift of in de online bankomgeving. Klik op ‘Terugstorten’ zodra je dit gedaan hebt.

5. Wanneer je niet genoeg saldo hebt, zal de terugstorting in de wachtrij worden geplaatst. Direct nadat je op ‘Terugstorten’ hebt geklikt, verschijnt onderaan een pop-up dat de terugstorting in de wachtrij is geplaatst.

Ook onderaan de betaling zal in de balk ‘Terugstortingen’ de status van de terugstorting ‘In de wachtrij’ worden weergegeven.

Tot slot zie je ook bij Administratie >> Huidig saldo in je dashboard dat er een terugstorting in de wachtrij staat.

6. Op het moment dat je genoeg saldo in je Mollie-account hebt - doordat je één of meerdere betalingen hebt ontvangen - worden de terugstortingen die in de wachtrij staan automatisch verwerkt. De status van de terugstorting zal dan veranderen naar ‘Teruggestort’.

Terugstorting uit de wachtrij halen

Wil je de terugstorting uit de wachtrij halen? Dan klik je in het balkje ‘Terugstortingen’ op ‘Annuleren’ (zie afbeelding bij stap 5). Er verschijnt een pop-up ter bevestiging, waar je op ‘Bevestig’ klikt. De terugstorting is nu uit de wachtrij gehaald en zal niet worden verwerkt. Let op: Een terugstorting van een creditcardtransactie kan niet ongedaan worden gemaakt. Lees hier meer over het terugstorten van een creditcardtransactie.