Hoe stort ik een betaling terug?

Je kunt tot 100 betalingen tegelijk terugstorten via je Mollie Dashboard of in de mobiele app. Terugstorten is mogelijk voor alle betaalmethodes, met uitzondering van cadeaukaarten en paysafecards.

Wat je vooraf moet weten

• Het teruggestorte bedrag is iets lager dan het bedrag van de oorspronkelijke transactie. Dat komt omdat er servicekosten en een terugstortingstoeslag van het bedrag worden afgetrokken.
  • Je kunt via Mollie geen PayPal-betalingen terugstorten. Een PayPal-betaling moet binnen 180 dagen na de transactie teruggestort zijn.
  • Creditcardbetalingen moeten binnen een jaar na de transactie teruggestort zijn.

Een betaling terugstorten

Mollie Dashboard

1. Log in op je Mollie Dashboard.
  2. Ga naar Transacties > Betalingen.
  3. Selecteer de betaling die je wilt terugstorten.
  4. Klik op Terugbetaling aanmaken (rechtsboven in het scherm) en vul het bedrag in dat je wilt terugstorten.
  5. Optioneel: voeg een omschrijving toe.
  • De klant ziet de omschrijving op zijn/haar bankafschrift.
  • Deze optie is niet beschikbaar voor betalingen met creditcards en debetkaarten.
  1. Klik op Terugstorting om de betaling uit te voeren.

Mollie-app

1. Open de Mollie-app en ga naar Betalingen. Selecteer de betaling die je wilt terugstorten.
  2. Klik op Terugstorten (rechtsboven in het scherm).
  3. Selecteer het bedrag dat je wilt terugstorten.
  4. Voeg een omschrijving toe.
  5. Klik op Terugstorten.

Een terugstorting annuleren

Je kunt een terugstorting annuleren binnen 2 uur nadat je die hebt aangemaakt.

Mollie Dashboard

1. Log in op je Mollie Dashboard.
  2. Ga naar Transacties > Betalingen.
  3. Selecteer de terugstorting die je wilt annuleren.
  4. Klik op Terugstortingen > Annuleren

Mollie-app

1. Open de Mollie-app en ga naar Betalingen. Selecteer de terugstorting die je wilt annuleren.
  2. Klik op Terugstortingen > Terugstorting annuleren > Bevestigen.

Een PayPal-transactie terugstorten

PayPal-terugstortingen worden verwerkt via PayPal. We hebben hier dus geen controle over. Om de PayPal-transactie van je klant te kunnen terugstorten, moet je voldoende saldo hebben op je PayPal-account. Het teruggestorte bedrag wordt niet toegevoegd aan je Mollie-saldo, maar wel aan je PayPal-account.

Wanneer wordt mijn terugstorting verwerkt?

We verwerken je terugstorting op de eerstvolgende werkdag. Meestal ontvangt je klant het teruggestorte bedrag binnen 2 werkdagen op zijn bankrekening. Als de klant met credit- of debetkaart heeft betaald, verschijnt de terugstorting binnen 14 dagen na het verwerken van de terugstorting op zijn rekeningoverzicht.

Wat als ik onvoldoende saldo heb voor een terugstorting?

We verwerken je terugstorting door het bedrag in mindering te brengen van je beschikbare saldo. Als je onvoldoende saldo hebt, zetten we de terugstorting in de wacht tot er weer geld binnenkomt of je het saldo zelf aanvult

Goed om te weten

Je kunt tot € 25 meer terugstorten aan je klanten dan het bedrag dat ze oorspronkelijk hebben betaald. Dit is niet mogelijk voor creditcardbetalingen.