Hoe gebruik ik de statistiekpagina?

Op je statistiekpagina zie je een overzicht van al je transacties in een bepaalde periode. Je statistiekpagina kun je gebruiken om:

• informatie te krijgen over je dagelijkse inkomsten;
  • inzicht te krijgen in de betaalmethodes van je klanten;
  • de prestaties van je bedrijf te volgen.

In de mobiele Mollie App kun je op deze pagina ook je inkomsten per dag, maand, kwartaal en jaar bekijken.

Wat je vooraf moet weten

Het totaalbedrag aan inkomsten onderaan je pagina kan afwijken van het totaalbedrag in je transactierapport. Dat komt doordat je statistieken alle betalingen weergeven – dus inclusief betalingen die nog niet zijn uitbetaald en die waar een betalingsvertraging op zit.

Voor een accuraat overzicht van je actuele inkomsten raden we je dan ook aan je Verslag te gebruiken.

Opgelet: de dag waarop een transactie wordt weergegeven kan variëren, afhankelijk van de tijdzone van je klant.

Mollie Dashboard

Toelichting bij de grafiek

In de grafiek staat ‘tijd’ op de horizontale as en ‘ontvangen inkomsten’ op de verticale as. Om problemen door de factor tijd (bijv. zomertijd) te voorkomen, werken wij altijd met UTC (Coordinated Universal Time).

• Als je je actuele inkomsten wilt vergelijken met dezelfde periode vorig jaar, klik dan op de switch naast Toon vorige periode
  • Om de tijd te wijzigen, voer je de gewenste periode in of selecteer je in de rechterbovenhoek Dagelijks, Wekelijks, Maandelijks, Kwartaal of Jaarlijks
  • Als je met je muis over de punten in de grafiek gaat, krijg je informatie te zien over je transacties.

De totalen gebruiken

Je totalen geven je inzicht in je inkomsten, het aantal transacties, terugstortingen en chargebacks die je hebt ontvangen en de betaalmethoden die je klanten hebben gebruikt.

Het kan zijn dat je op je dashboard meer transacties hebt dan betalingen. Dat gebeurt wanneer je klant met meerdere methodes betaalt (bijvoorbeeld met een combinatie van een cadeaukaart en iDEAL).

Mollie App

De grafiek gebruiken

In het dropdownmenu kan je de periode selecteren die je wilt bekijken. In de grafiek zie je de tijd op de horizontale as en je gegenereerde inkomsten op de verticale as. Om tijdgerelateerde problemen te voorkomen (bijv. zomertijd), werken we altijd met UTC (Coordinated Universal Time).

• Je kunt grafieken bekijken voor inkomsten per dag, week, maand, kwartaal en jaar.
  • Je kunt ook over de grafiek swipen om informatie weer te geven zoals volume, aantal betalingen en een vergelijking met een eerdere periode.

De widget in iOS gebruiken

Op een iOS-apparaat kun je de widget voor de mobiele Mollie App instellen om je inkomsten per dag weer te geven op je vergrendelscherm. Zonder je telefoon te ontgrendelen en de app te openen, kun je zo elke dag de evolutie in je inkomsten bekijken.

Goed om te weten

Als een chargeback wordt teruggedraaid, verdwijnt die van de statistiekpagina. Deze blijft echter wel zichtbaar op de chargeback-pagina.