De API-key is een code die wordt gebruikt om de Mollie API aan te roepen en een klant te identificeren. Elk Mollie-account beschikt immers over een unieke API-key. Bouw je een platform of app, dan raden wij aan om Mollie Connect te gebruiken. Mollie Connect maakt gebruik van ‘tokens’ waardoor vertrouwelijke gegevens van de Mollie klant, bijvoorbeeld de Live API-Key, niet afgegeven hoeft te worden en de Mollie API alsnog kan worden aangestuurd.

De Test API-key kan alleen gebruikt worden om de integratie met een Mollie-account te testen. Er worden dan ook geen echte betalingen aangemaakt via de Test API-key en alle test-transacties zijn onbelast. De Live API-key wordt gebruikt om echte betalingen aan te maken waar wij ook kosten voor in rekening brengen.

TIP! In Hoe kan ik een klant aanbrengen? kun je lezen hoe je een betaling voor een klant kunt opzetten zonder de Live API-key van een klant, namelijk via Mollie Connect.

TIP! Verstuur een Live API-key nooit via e-mail. Een Live API-key is uniek en daar dient voorzichtig mee te worden omgegaan.

Lees ook: Kan ik toegang tot het account van een klant krijgen?