Wat is Connect voor Platforms?

Connect for Platforms is de meest efficiënte manier om betalingen voor SaaS- en Marketplace-platforms te integreren, accepteren en routeren. Het is een toolkit van configureerbare API's, variërend van gehoste onboarding, het splitsen van betalingen, een aanpasbaar en responsief dashboard, allemaal met uitgebreide lokale ondersteuning.

Platforms kunnen nu accounts verbinden en betalingen routeren tussen het platform, hun klanten of verkopers die betalingen ontvangen, en consumenten die betalingen doen.

Het is nu mogelijk voor ontwikkelaars om apps te bouwen en klanten te laten inloggen met hun Mollie-account. Je kunt nu eenvoudig een product bouwen op het Mollie platform en dit beschikbaar stellen aan al je klanten of verkopers. Je kunt Connect for Platforms gebruiken voor zaken als betalingen doen, gesplitste betalingen automatiseren en terugbetalingen doen, evenals het sorteren van transacties en uitbetalingen. Hiervoor moet je app natuurlijk eerst toegang vragen aan je klant of verkoper. Klanten kunnen er op elk moment voor kiezen om deze toegang in te trekken. Connect for Platforms wordt veel gebruikt voor onder meer ticketingsoftware, donatieplatforms, betaallinks op facturen, datatools (insights), restaurantbestelplatforms, boekingssoftware en betaalpagina's.

Connect for Platforms werkt via de Connect API. Deze API is gebouwd op OAuth 2.0 (Open Authorization), de industriestandaard als het gaat om het veilig en vertrouwelijk verstrekken van gegevens aan apps. Via OAuth kun je namens de rekening van een Mollie-klant transacties openen en uitvoeren. OAuth maakt gebruik van "tokens", waarmee deze acties kunnen worden uitgevoerd zonder dat hiervoor vertrouwelijke gegevens van de Mollie-klant nodig zijn, zoals hun gebruikersnaam en wachtwoord. In het artikel “Werken met toegangstokens” staat kort uitgelegd hoe wij verschillende tokens gebruiken.

Volg hier de stap-voor-stap procedure om klanten te onboarden via Mollie Connect en dit proces te stroomlijnen: Onboard je klanten bij Mollie.

Lees ook: Wat zijn Application fees? en Hoe kan ik een klant aanbrengen?