Hoe maak ik een account aan?

Een Mollie account maak je zelf aan op onze website. Vul hier je naam, e-mailadres en een wachtwoord in en klik op Account aanmaken. Volg hierna de stappen op je Mollie Dashboard om je account te activeren. Leg alvast de volgende documenten en informatie klaar: je bedrijfsgegevens, informatie over je stakeholders, website-informatie, bankgegevens en een kopie van je identiteitsbewijs.

Aanmeldproces

Voordat we geld overmaken naar je bankrekening hebben we nog wat gegevens nodig:

Stap 1: Activeer je account

Log in met je Mollie account. Je komt nu terecht in je Mollie Dashboard. Ben je nieuw bij Mollie? Klik dan op Activeer account om verder te gaan.

Stap 2: Vul je bedrijfsgegevens in

1. Vul de volgende gegevens van je bedrijf in:
      • De bedrijfsnaam.
      • Het KVK nummer.
      • De adresgegevens en het vestigingsland.
      • De rechtsvorm.

Het btw nummer mag je later invullen. Heb je een stichting? Dan is een btw nummer niet nodig.
  2. Lees de gebruikersovereenkomst, ga hiermee akkoord en klik op Volgende.

Stap 3: Vul de belanghebbenden in

1. Vul de volgende gegevens van de rechtsgeldige vertegenwoordiger in:
      • Voor- en achternaam.
      • Adresgegevens.
      • Geboortedatum en -land.
      • Nationaliteit.
      • Land van verblijf.
  2. Vul in of de rechtsgeldig vertegenwoordiger een uiteindelijk belanghebbende is. Dit zijn personen die 25% of meer aandelen, belang of zeggenschap hebben binnen de organisatie. Zijn er meerdere uiteindelijk belanghebbenden? Voeg deze toe onderaan de pagina.
  3. Klik op Bevestig > Volgende.

Stap 4: Vul je websitegegevens in

1. Vul de URL van je website in.
  2. Kies een categorie producten of diensten.
  3. Vertel iets meer over de producten of diensten die je gaat leveren. Hierdoor kunnen wij jouw account zo snel mogelijk controleren.
      • Gebruik je een facturatiesysteem in plaats van een eigen website? Vul dan de website van dit systeem in.
  4. Vul de contactgegevens voor consumenten in. Dit zijn dezelfde gegevens die op je website staan.
  5. Bevestig dat je geen verboden producten of diensten aanbiedt.
  6. Klik op Opslaan

Stap 5: Kies de betaalmethodes die je aanbiedt

1. Selecteer de betaalmethodes die je website gaat aanbieden.
      • Naast elke methode vind je een knop met Tarieven & info. Hier vind je meer informatie over de betaalwijze en hoe lang het hiermee duurt voor het geld op je rekening staat. Je zet wanneer je wilt een betaalmethode aan of uit.
  2. Voor sommige betaalmethodes volg je een extra stap voor je ze kan gebruiken. Volg hiervoor de stappen die je ziet als je de methode kiest.
  3. Klik op Volgende

Stap 6: Upload je identiteitsbewijs

1. Selecteer het type identiteitsbewijs dat je wilt uploaden. Dit is een identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning. Zorg ervoor dat je identiteitsbewijs voldoet aan de voorwaarden
  2. Klik op Volgende.

Stap 7: Koppel je bankrekening

1. Vul je zakelijke IBAN rekeningnummer in. Op deze rekening gaan we uitbetalen. Zorg ervoor dat je rekeningnummer voldoet aan de voorwaarden
  2. Klik op Volgende.
  3. Bevestig dat het jouw bankrekening is met een iDEAL-betaling of overboeking van € 0,01.
  4. Je ziet nu de melding Update bankrekening of Voltooi account, klik hierop.
  5. Wij controleren nu je bankrekening. Je krijgt een e-mail zodra je bankrekening is goedgekeurd of afgewezen.

Mollie koppelen aan je website

We hebben nu al je gegevens! Je kunt nu Mollie koppelen aan je website. We hebben de mogelijkheden voor elk type website of webshop op een rijtje gezet.