Dat kan. Het is vrij eenvoudig. Om een betaling terug te kunnen storten, zoek je deze eerst op in het transactie-overzicht in je account. Klik vervolgens op de knop 'Terugstorten'.

In het volgende scherm kun je invullen welk bedrag je wilt terugstorten. Dit kan het totaalbedrag zijn of maar een deel van het bedrag. Ook kan je hier een omschrijving invullen. Deze ziet de klant dan bij de bijschrijving staan in zijn of haar bankomgeving.

We verwerken terugstortingen altijd de eerstvolgende werkdag. Voor de meeste betaalmethodes geldt dat de klant het bedrag dan dezelfde dag al op de rekening ontvangt. Dit is wel afhankelijk van het land waar de rekening zich bevindt.

Het terugstorten van een creditcard transactie kan langer duren. Dit komt doordat het via het systeem van onze creditcard leverancier gaat en via de systemen van de creditcard maatschappijen. Als je een creditcard transactie refund dan zal deze uiterlijk binnen 14 dagen op het creditcard statement van de klant staan.

Let op, het bedrag van de creditcard refund zal niet op de rekening van de consument gestort worden. De consument kan deze refund terugvinden op de creditcard statement. Dit is het overzicht waar alle transacties van de creditcard terug te zien zijn.

Welke betaalmethodes?

Refunden is mogelijk bij bijna al onze betaalmethodes. Bekijk voor een overzicht van de mogelijkheden per betaalmethode onderstaand overzicht:

Betaalmethode Terugstorten mogelijk? Gedeeltelijke terugstorting Terugstorting annuleren? Extra terug te storten (max. €25) Omschrijving meegeven Tijdslimiet
iDEAL Onbeperkt
Creditcard       1 jaar
Bancontact 70 dagen
SOFORT Banking Onbeperkt
Overboeking Onbeperkt
Belfius Direct Net Onbeperkt
KBC/CBC-betaalknop Onbeperkt
ING Home'Pay Onbeperkt
EPS Onbeperkt
Giropay Onbeperkt
PayPal     180 dagen
Cadeaukaarten
Bitcoin
paysafecard
SEPA-incasso