In je Mollie Dashboard kun je gemakkelijk een betaling terugstorten naar een klant.

Hoe werkt het?

1. Ga in je dashboard naar Transacties >> Betalingen.

2. Selecteer de betaling die je wilt terugstorten, je krijgt dan de betalingsgegevens te zien.

3. Klik rechtsboven in het scherm op ‘Terugstorten’.

4. Vul het bedrag dat je wilt terugstorten, dit kan het totale bedrag zijn of een deel daarvan. Je kunt ook een omschrijving toevoegen die de consument ziet op het bankafschrift of in de online bankomgeving. Klik op ‘Terugstorten’ zodra je dit gedaan hebt.

5. Zodra de terugstorting is verwerkt, verandert de status in de balk ‘Terugstortingen’ naar ‘Teruggestort’.

We verwerken terugstortingen altijd de eerstvolgende werkdag. Voor de meeste betaalmethodes geldt dat de klant het bedrag dan dezelfde dag al op de rekening ontvangt. Dit is wel afhankelijk van het land waar de rekening van de klant zich bevindt.

Let op: Een terugstorting van een creditcardtransactie kan niet ongedaan worden gemaakt. Lees hier meer over het terugstorten van een creditcardtransactie.

Welke betaalmethodes?

Terugstorten is mogelijk voor bijna al onze betaalmethodes. Bekijk voor een overzicht van de mogelijkheden per betaalmethode onderstaand overzicht:

Betaalmethode Terugstorten mogelijk? Gedeeltelijke terugstorting Terugstorting annuleren? Extra terug te storten (max. €25) Omschrijving meegeven Tijdslimiet
iDEAL Onbeperkt
Creditcard  ×  ×  × 1 jaar
Klarna  ×  × Onbeperkt
Bancontact 70 dagen
SOFORT Banking Onbeperkt
Overboeking Onbeperkt
Belfius Direct Net Onbeperkt
KBC/CBC-betaalknop Onbeperkt
ING Home'Pay Onbeperkt
EPS Onbeperkt
Giropay Onbeperkt
PayPal  ×  × 180 dagen
SEPA-incasso Onbeperkt
Cadeaukaarten  ×  ×  ×  ×  ×  ×
paysafecard  ×  ×  ×  ×  ×  ×