Hoe je het betaalplatform van Mollie aan je website koppelt, is afhankelijk van het systeem dat je gebruikt. Grofweg onderscheiden we 3 verschillende mogelijkheden:

1. "Kant-en-klare" webshop software (hosted webshops)
  2.  Webshopmodules
  3.  Zelfgebouwde oplossingen (zoals in PHP, Ruby, Node.js)

Voor ieder van deze opties heb je in ieder geval een API-key nodig. Deze vind je in jouw account zodra wij je website hebben goedgekeurd. Wil je het systeem eerst eens testen? Gebruik dan de test API-key. Voor echte betalingen gebruik je de live API-key.

"Kant-en-klare" webshop software

Maak je bijvoorbeeld gebruik van Lightspeed (voormalig SEOshop), Mijnwebwinkel of Shopify, dan is het heel eenvoudig om het betaalsysteem van Mollie te koppelen aan je website. Ditzelfde geldt voor facturatieprogramma’s, zoals Moneybird en Factuursturen. Ons betaalplatform is namelijk al geïntegreerd in deze systemen. Het enige dat je nog hoeft te doen is het invoeren van de live API-key. Vaak kan je dit invoerveld vinden via het menu van het systeem dat je gebruikt, via “betaalwijze” of “betaalmethode” of “instellingen”. Je selecteert Mollie als payment provider en voert vervolgens de live API-key in. Zodra je dit hebt opgeslagen (en eventueel de gewenst betaalmethodes hebt geselecteerd) is de koppeling gereed voor betalingen.

Sommige webshopsystemen vragen om een andere code in te voeren, namelijk de profile key of het partner ID of klant ID. In dit geval adviseren we je om ons even een mailtje hierover te sturen (info@mollie.com). We geven de juiste code dan aan je door. Lees hier meer.

Webshopmodules

De meest bekende pakketten die we ondersteunen zijn WooCommerce (i.c.m. WordPress), Magento, Opencart en Prestashop. Indien je van een van deze pakketten gebruik maakt, heb je hiervoor een een plugin/module nodig. Veel van deze modules hebben we zelf ontwikkeld en zijn gratis te downloaden vanaf onze website. Nadat je de plugin hebt gedownload, vul je hierin de live API-key in. Deze code zorgt ervoor dat jouw website met het betaalplatform van Mollie kan communiceren. Lees hier meer.

Zelfgebouwde oplossingen

Als je zelf redelijk wat ervaring hebt met programmeren (of een goede programmeur kent) kan je ervoor kiezen om zelf te gaan bouwen aan de hand van onze API-documentatie. Onze developers hebben hier volledig uitgeschreven hoe ons systeem werkt, inclusief voorbeelden in diverse programmeertalen. Ook vind je hier andere API’s terug, zoals de Subscriptions API (bijvoorbeeld voor abonnementen) en de Connect API. Om te beginnen kan je gebruik maken van een API Client. Dit is een stuk voorbeeldcode die de basis kan vormen voor jouw technische oplossing. Lees hier meer.

Indien je er hiermee niet uitkomt, adviseren we je om contact op te nemen met de websitebouwer of provider. Ieder systeem is namelijk anders en wij kunnen niet altijd op afstand zien wat er aan de hand is.