Aanmelden als Mollie-partner is zo gebeurd! Hieronder staat welke stappen je moet doorlopen en welke documenten je daarbij nodig hebt. Daarnaast vind je hieronder een aantal handige tips die ervoor zorgen dat jouw partner aanvraag zo spoedig mogelijk wordt goedgekeurd.

Welke documenten heb je nodig?

De volgende documenten zijn nodig om een Mollie-account aan te maken:

• Uittreksel van de Kamer van Koophandel
  • Kopie van het legitimatiebewijs van de rechtsgeldige vertegenwoordiger (UBO)

Stappenplan

STAP 1: Maak een Mollie-account aan

Om partner van Mollie te worden, heb je een Mollie-account nodig. Deze kun je hier aanmaken.
Dit proces is voor alle Mollie klanten hetzelfde.

TIP! Bij de derde stap van de aanvraag wordt om je websiteprofiel gevraagd. Hier geef je aan dat je partner wilt worden en kun je kort beschrijven hoe je de samenwerking voor ogen ziet.

TIP! Als financiële instelling zijn wij wettelijk verplicht om te weten met wie wij zaken doen. Zorg er daarom voor dat je het hele aanmeldproces doorloopt, anders kunnen wij je aanvraag niet verwerken.

STAP 2: Vul het partner formulier in

Nadat je een Mollie-account hebt aangemaakt ben je klaar om partner te worden. Om partner te worden moet je dit aanvragen bij ons en dat kan gemakkelijk door het formulier op de partnerpagina in te vullen. Je aanvraag wordt vervolgens in behandeling genomen door een lokale partnership manager en wordt normaliter binnen één werkdag beantwoord.

TIP! Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, raden wij aan om in de beschrijving ook je Mollie ID toe te voegen. Je vindt je Mollie ID in de linkerbovenhoek van je Dashboard.

Vervolgstappen

Een Mollie partner manager gaat met je aanvraag aan de slag en zal binnen één werkdag contact met je opnemen. Neem in de tussentijd gerust deze handige pagina’s door, zoals het overzicht van onze integraties, onze plugins, of de API documentatie.

Zodra je aanvraag is voltooid wordt je account omgezet naar een partneraccount. Een partneraccount bevat de ‘Reseller’-functionaliteit die je links in het menu van je Dashboard terugvindt. Door op dit menu-item te klikken verschijnt de partnerovereenkomst en zodra je met de voorwaarden akkoord bent gegaan krijg je toegang tot het partnerportaal.

Lees ook: Hoe kan ik een klant aanbrengen?