Hoe werkt SEPA incasso?

Met SEPA incasso word je betaald via een automatische transactie. Zo hoeft een klant je niet elke periode handmatig te betalen. Dit is handig voor terugkerende betalingen, zoals een maandelijks abonnement. Je activeert SEPA incasso in je Mollie account

Voor je SEPA incasso activeert

Een klant moet via een handtekening of machtiging toestemming geven om geld van zijn rekening te halen.

SEPA incasso activeren

Zo activeer je SEPA incasso in je Mollie account:

1. Ga in je Mollie Dashboard naar Instellingen > Websiteprofielen.
  2. Klik op Betaalmethodes.
  3. Kies voor SEPA incasso.
  4. Wij controleren je aanvraag. We proberen je binnen 3 werkdagen te informeren of je SEPA incasso kunt gebruiken.

Bankafschrift van de klant

Bij een betaling via SEPA incasso staat het volgende op het bankafschrift van je klant:

• De handelsnaam van je websiteprofiel + 'via Mollie'.
  • Je virtuele IBAN. Dit is een IBAN die we maken voor ieder websiteprofiel met SEPA incasso als betaalmethode.
    • Je ziet je virtuele IBAN in je Mollie Dashboard bij Instellingen > Websiteprofielen > Betaalmethodes.

Wil je de handelsnaam van je websiteprofiel veranderen? Dit kan in je Mollie Dashboard bij Instellingen > Websiteprofielen > Contactgegevens.