Hoe werkt SEPA incasso?

Met SEPA-incasso ontvang je betalingen via een automatische transactie. Dat betekent dat je klant zelf niets hoeft te doen om jou te betalen. Handig voor terugkerende transacties, zoals maandabonnementen. Je kunt SEPA-incasso activeren in je Mollie-account.

Wat je vooraf moet weten

Terugkerende betalingen of abonnementen maak je aan binnen je eigen platform. Dat kun je doen met SEPA-incasso via je webshop in combinatie met een integratie voor terugkerende betalingen of via onze API.

Voordat je SEPA-incasso activeert

Een klant moet jou expliciet toestemming geven om geld van diens rekening te incasseren door middel van een handtekening of autorisatie.

SEPA-incasso activeren

Je kunt SEPA-incasso activeren in je Mollie-account

1. Ga naar Instellingen > Websiteprofielen.
  2. Selecteer Betaalmethoden.
  3. Kies SEPA-incasso.
  4. Wij controleren je aanvraag. Wij streven ernaar je binnen 3 werkdagen te laten weten of je SEPA-incasso kunt gebruiken.

Het bankafschrift van je klant

Een betaling via SEPA-incasso ziet er op het bankafschrift van je klant als volgt uit:

• De geregistreerde handelsnaam van jouw websiteprofiel + via Mollie.
  • Jouw virtuele IBAN. Wij maken deze IBAN aan voor elk websiteprofiel dat SEPA-incasso activeert als betaalmethode. Je vindt je virtuele IBAN in je Mollie Dashboard onder Instellingen > Websiteprofielen > Betaalmethoden.

Je kunt de geregistreerde handelsnaam van je websiteprofiel veranderen in je Mollie Dashboard. Ga naar Instellingen > Websiteprofielen > Contactgegevens.