Hoe werkt SEPA incasso?

Met SEPA incasso word je betaald via een automatische transactie. Zo hoeft een klant je niet elke periode handmatig te betalen. Dit is handig voor terugkerende betalingen, zoals een maandelijks abonnement. Je activeert SEPA incasso in je Mollie account

Voor je SEPA incasso activeert

Een klant geeft je toestemming voordat je geld van zijn bankrekening afschrijft. Hij machtigt je dus om geld te incasseren. Een klant zet een handtekening met pen. Dit noem je ook wel een ‘natte’ handtekening.

SEPA incasso activeren

Zo activeer je SEPA incasso in je Mollie account:

1. Ga in je Mollie Dashboard naar Instellingen > Websiteprofielen.
  2. Klik op Betaalmethodes.
  3. Kies voor SEPA incasso.
  4. Wij controleren je aanvraag. We proberen je binnen 3 werkdagen te informeren of je SEPA incasso kunt gebruiken.