Hoe installeer ik de betaalapps van Mollie in Shopify?

Als je betaalmethodes van Mollie wilt aanbieden in je Shopify-webshop, moet je deze eerst activeren in de instellingen van Shopify.

Wat je vooraf moet weten

Betaalmethodes activeren in Shopify

1. Kies een betaalmethode en klik op de activatielink in onderstaande lijst. Je wordt naar de Shopify app store-pagina geleid.
  2. Klik op App toevoegen.
  3. Log in op je Shopify account.
  4. Klik op de installatiepagina op App installeren.
  5. Klik op Verbinden via Mollie en log in op je Mollie account.
  6. Kies je websiteprofiel. Dit profiel vertelt ons op welke website je de betaalmethode installeert. Klik op Profiel selecteren.
  7. (Optioneel) Kies Testmodus inschakelen om de betaalmethode te testen.
    • Je gebruikt de testmodus om dummy-transacties te doen voordat je webshop live gaat.
  8. Klik op Mollie - [Naam betaalmethode] activeren.
  9. Als je de oude Mollie-betalingsgateways gebruikt, moet je deze deactiveren.
    • Je ziet het verschil tussen de oude en nieuwe betalingsgateways door de naam te controleren in Shopify. Alle nieuwe betaalapps hebben de naam Mollie - [Naam betaalmethode]. Deze houd je geactiveerd.

Bestelling in Shopify koppelen met betaling in Mollie

Let erop dat de nieuwe betaalapps een ander ID-nummer gebruiken. Dit kan invloed hebben op je boekhouding. Bestellingen hebben een andere beschrijving in je Mollie Dashboard. Je ziet nu de Payment ID van je bestellingen (eerst zag je de Checkout ID). Je kunt de Payment ID ook gebruiken om je bestellingen te vergelijken met deze in je Shopify account. Je gebruikt de Payment ID om bestellingen in Shopify op te zoeken.

Goed om te weten

• Alle betaalapps van Mollie laten automatisch de naam van de betaalmethode zien in de taal van je klant. Dit is gebaseerd op de taalinstellingen van de browser. Het is niet meer nodig om aparte betaalapps voor verschillende talen te installeren.
  • Als je de oude versie van een betaalmethode deactiveert, verwijder je deze niet uit je Shopify account. Je kunt nog steeds een betaling terugstorten die met een oude versie van een betaalmethode is gedaan. Als dit niet lukt in Shopify, kun je een bedrag terugstorten in je Mollie Dashboard.

Lijst met beschikbare betaalapps van Mollie

Je gebruikt deze links om de nieuwe betaalapps van Mollie in Shopify te installeren: