Hoe maak ik een betaalverzoek in mijn Mollie Dashboard?

Met Betaalverzoeken maak je een betaallink voor je klant. Hierna stuur je deze URL via e-mail of WhatsApp naar je klant of zet je deze op je website. Je klant hoeft dan alleen nog maar op de link te klikken om je te betalen. Het maken van een betaalverzoek is gratis. Je betaalt alleen de standaard transactiekosten zodra je klant betaalt.

Een betaalverzoek maken

Je maakt zelf een betaalverzoek in je Mollie Dashboard:

1. Log in op je Mollie Dashboard.
  2. Ga naar Betaalverzoeken > Maak een betaalverzoek.
  3. Voeg een beschrijving, eventuele vervaldatum en het bedrag dat je klant moet betalen toe.
  4. Klik op Maken
  5. Kopieer de URL en stuur deze naar je klant.

Uit welke betaalmethodes kan mijn klant kiezen?

Je klant kiest uit alle betaalmethodes die je standaard hebt geselecteerd in je Mollie account, behalve Klarna. Als je meerdere websiteprofielen hebt, zijn de betaalmethodes zichtbaar die horen bij het websiteprofiel dat geselecteerd stond toen je het verzoek maakte.

Wanneer vervalt een betaalverzoek?

Een betaalverzoek vervalt normaal gesproken niet. Dit betekent dat de link te openen en te gebruiken is tot iemand betaalt. Zodra het bedrag is betaald vervalt de link direct.

Je kunt ook handmatig een vervaldatum toevoegen. De link vervalt dan de dag na deze gekozen datum.

Goed om te weten

Je kunt ook een betaallink via de API maken. Lees hierover meer informatie in onze API documentatie.