Met Mollie Teams kun je andere gebruikers toevoegen aan jouw Mollie-account, zodat zij voor hen relevante informatie kunnen bekijken en/of bewerken. Jij - als eigenaar van het account - selecteert een rol voor degene die je toevoegt met specifieke rechten, waarmee je voorkomt dat ze informatie die niet voor hen relevant is kunnen zien. Dit is om gevoelige informatie te beschermen.

Op dit moment is het alleen mogelijk om één type rol met vooraf geselecteerde rechten toe te wijzen aan je gebruikers. Het handmatig toewijzen van rechten staat op de planning voor de toekomst.

Lees meer over de verschillende rollen en toegangsrechten.

Hoe kan ik een nieuwe gebruiker toevoegen?

1. Ga naar Instellingen >> Team in je Mollie Dashboard

2. Klik op ‘Voeg teamlid toe’

Voeg_teamlid_toe_aan_Mollie_Teams.png

3. Vul het e-mailadres van de gebruiker die je wil toevoegen in. Momenteel is het niet mogelijk om meerdere gebruikers tegelijk toe te voegen, maar die je ze één voor één toe te voegen.

4. Klik op ‘Nodig uit’

Mollie_Teams_nieuwe_teamleden_toevoegen.png

Zodra je de uitnodiging hebt verstuurd, ontvangt de nieuwe gebruiker een uitnodiging op het e-mailadres dat je hebt ingevoerd met het verzoek om een nieuw account aan te maken (als hij nog geen geregistreerd account bij Mollie heeft) of om in te loggen (als hij wel al een Mollie-account heeft). Daarna kan de gebruiker het dashboard gebruiken. De link die wordt meegestuurd in de e-mail is 24 uur geldig. Als de link vervalt, dien je een nieuwe uitnodiging te versturen.

In het teamoverzicht zie je naar welk(e) e-mailadres(sen) een uitnodiging hebt gestuurd en voor welke rol. Er wordt ook een label ‘uitnodiging verzonden’ weergegeven.

Hoe kan ik de toegangsrechten van een gebruiker wijzigen?

1. Ga naar Instellingen >> Team in je Mollie Dashboard

2. Klik op het icoontje van het papier en potlood, waarna je een overzicht met de verschillende rollen.

Toegangsrechten_van_een_gebruiker_Mollie_Teams_wijzigen.png

3. Hier kun je een andere rol voor de gebruiker selecteren

Hoe kan ik een gebruiker verwijderen?

1. Ga naar Instellingen >> Team

2. Klik op het icoontje van het prullenbakje en bevestig dat je de gebruiker wilt verwijderen. Let op: Zodra je een gebruiker hebt verwijderd, kun je dit niet ongedaan maken. Indien je dezelfde gebruiker later weer wilt toevoegen, moet je de gebruiker een nieuwe uitnodiging sturen.

Toegangsrechten_van_een_gebruiker_Mollie_Teams_verwijderen.png

Alleen eigenaars kunnen nieuwe gebruikers uitnodigen en gebruikers bewerken of verwijderen.

Lees hier het beleid van Mollie met betrekking tot het uitnodigen van nieuwe gebruikers.