Hoe kan ik een gebruiker toevoegen, wijzigen of verwijderen in mijn account?

Wat je vooraf moet weten

Wegens privacyredenen en om fraude te vermijden heb je een geverifieerd e-mailadres nodig. Tijdens je aanmeldproces ontvang je een e-mail om je e-mailadres te bevestigen.

Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe?

1. Ga naar Instellingen > Team in je Mollie Dashboard.

2. Klik op Voeg teamlid toe

3. Vul het e-mailadres van de gebruiker die je wil toevoegen in. Momenteel is het niet mogelijk om meerdere gebruikers tegelijk toe te voegen, maar die je ze één voor één toe te voegen.

4. Klik op Nodig uit.

Zodra je de uitnodiging hebt verstuurd, ontvangt de nieuwe gebruiker een uitnodiging op het e-mailadres dat je hebt ingevoerd met het verzoek om een nieuw account aan te maken (als hij nog geen geregistreerd account bij Mollie heeft) of om in te loggen (als hij wel al een Mollie-account heeft). Daarna kan de gebruiker het dashboard gebruiken. De link die wordt meegestuurd in de e-mail is 24 uur geldig. Als de link vervalt, dien je een nieuwe uitnodiging te versturen.

In het teamoverzicht zie je naar welk(e) e-mailadres(sen) een uitnodiging hebt gestuurd en voor welke rol. Er wordt ook een label ‘uitnodiging verzonden’ weergegeven.

Hoe wijzig ik de toegangsrechten van een gebruiker?

1. Ga naar Instellingen > Team in je Mollie Dashboard

2. Klik op het icoontje van het papier en potlood, waarna je een overzicht met de verschillende rollen.

3. Hier kies je een andere rol voor de gebruiker.

Hoe verwijder ik een gebruiker?

1. Ga naar je Mollie Dashboard.

2. Klik op het icoontje van het prullenbakje en bevestig dat je de gebruiker wilt verwijderen.  Zodra je een gebruiker hebt verwijderd, kun je dit niet ongedaan maken. Om de gebruiker opnieuw toe te voegen stuur je hem een nieuwe uitnodiging.

Alleen eigenaars kunnen nieuwe gebruikers uitnodigen en gebruikers bewerken of verwijderen.

Lees hier het beleid van Mollie met betrekking tot het uitnodigen van nieuwe gebruikers.