Mollie Connect werkt via de Connect API. Deze API is gebouwd op OAuth 2.0 (Open Authorization), de industriestandaard als het gaat om beveiligd en vertrouwelijk data beschikbaar maken voor apps. Via OAuth kun je toegang krijgen tot en handelingen uitvoeren namens het account van een Mollie klant. OAuth maakt gebruik van ‘tokens’ waardoor vertrouwelijke gegevens van de Mollie klant, bijvoorbeeld gebruikersnaam of wachtwoord, niet afgegeven hoeven te worden. In het artikel ‘Working with access tokens’ staat kort uitgelegd hoe wij omgaan met verschillende tokens.

Om klanten aan te brengen via Mollie Connect en dit proces zo strak mogelijk in te richten, volg je dit stappenplan: Onboard your customers at Mollie.

Het proces dat een Mollie klant doorloopt via Mollie Connect is hieronder in stappen weergegeven. Plink is hier als voorbeeld gebruikt.

Stap 1. Jouw klant klikt op de ‘Login met Mollie’ knop.

Vervolgens zijn er twee opties:

Stap 2a. De klant logt in op zijn Mollie-account

Stap 2b. De klant heeft nog geen Mollie-account en klikt in stap 2a op ‘Nog geen account? Aanmelden’

Stap 3. Na het inloggen of het aanmaken van een Mollie-account worden de ‘scopes’ van de applicatie getoond. Nadat de klant op ‘toegang geven’ heeft gedrukt, is de koppeling gelegd.

TIP! De handelingen die je namens de klant wilt uitvoeren worden ook wel ‘scopes’ of ‘permissions’ genoemd. Op deze pagina staan de beschikbare ‘scopes’ die toegang geven tot de verschillende endpoints van de Mollie API. Nadat klanten jouw applicatie toestemming hebben gegeven, kunnen ze dit ook gemakkelijk weer intrekken in hun Mollie Dashboard bij ‘Instellingen’ >> ‘Geautoriseerde apps’.

Lees ook: Wat is Mollie Connect? en Hoe krijg ik toegang tot de Connect API?