Mollie Connect maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om apps te bouwen en klanten in te laten loggen met hun Mollie-account. In feite kun je daardoor heel makkelijk een product op het platform van Mollie bouwen en beschikbaar maken voor al onze klanten. Zo kun je betalingen en refunds doen, maar kun je ook transacties of uitbetalingen uitlezen. Uiteraard dient jouw app hier eerst toegang voor te vragen aan de klant. De klant kan zelf de toegang weer intrekken. Mollie Connect gebruiken onze partners onder andere voor: ticketingsoftware, donatieplatformen, betaallinks in facturen, datatools (insights), restaurant-bestelplatformen, reserveringssoftware en betaalpagina’s.

Mollie Connect werkt via de Connect API. Deze API is gebouwd op OAuth 2.0 (Open Authorization), de industriestandaard als het gaat om beveiligd en vertrouwelijk data beschikbaar maken voor apps. Via OAuth kun je toegang krijgen tot en handelingen uitvoeren namens het account van een Mollie-klant. OAuth maakt gebruik van ‘tokens’ waardoor vertrouwelijke gegevens van de Mollie-klant, bijvoorbeeld gebruikersnaam of wachtwoord, niet afgegeven hoeven te worden. In het artikel ‘Working with access tokens’ staat kort uitgelegd hoe wij omgaan met verschillende tokens.

Om klanten aan te brengen via Mollie Connect en dit proces zo strak mogelijk in te richten, volg je dit stappenplan: Onboard your customers at Mollie.

Lees ook: Wat zijn Application fees? en Hoe kan ik een klant aanbrengen?