Er zijn twee manieren waarop jij als partner klanten bij ons kunt aanbrengen:

1. Via de persoonlijke aanmeldlink
  2. Via Mollie Connect (OAuth)

1. Persoonlijke aanmeldlink

Door op het menu-item ‘Reseller’ in je Dashboard te klikken ga je naar het partnerportaal en hier is de persoonlijke aanmeldlink te vinden. In het partnerportaal kun je ook de documentatie omtrent de Reseller API en de getekende partnerovereenkomst terugvinden. Klanten die een Mollie-account aanmaken via de persoonlijke aanmeldlink worden automatisch aan je partneraccount gekoppeld. Alle klanten die zich via de aanmeldlink hebben aangemeld vind je terug onder het kopje Klanten’ in het partnerportaal.

TIP! Om gebruik te kunnen maken van de persoonlijke aanmeldlink moet je Mollie-account omgezet zijn naar een partneraccount. Is jouw account nog niet omgezet? Mail dan naar partners@mollie.com.

2. Mollie Connect

Mollie Connect maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om apps te bouwen en klanten in te laten loggen met hun Mollie-account. In feite kan je daardoor heel makkelijk een product op het platform van Mollie bouwen en beschikbaar maken voor al onze klanten. Zo kun je betalingen en refunds doen, maar kun je ook transacties of uitbetalingen uitlezen. Uiteraard dient jouw app hier eerst toegang voor te vragen aan de klant. De klant kan zelf de toegang weer intrekken. Mollie Connect gebruiken onze partners onder andere voor: ticketingsoftware, donatieplatformen, betaallinks in facturen, datatools (insights), restaurant-bestelplatformen, reserveringssoftware en betaalpagina’s.

Mollie Connect werkt via de Connect API. Deze API is gebouwd op OAuth 2.0 (Open Authorization), de industriestandaard als het gaat om beveiligd en vertrouwelijk data beschikbaar maken voor apps. Via OAuth kun je toegang krijgen tot en handelingen uitvoeren namens het account van een Mollie klant. OAuth maakt gebruik van ‘tokens’ waardoor vertrouwelijke gegevens van de Mollie klant, bijvoorbeeld gebruikersnaam of wachtwoord, niet afgegeven hoeven te worden. In het artikel ‘Working with access tokens’ staat kort uitgelegd hoe wij omgaan met verschillende tokens.

De handelingen die je namens de klant wilt uitvoeren worden ook wel ‘scopes’ of ‘permissions’ genoemd. Op deze pagina staan de beschikbare permissions die toegang geven tot de verschillende endpoints van de Mollie API. Nadat klanten jouw applicatie toestemming hebben gegeven, kunnen ze dit ook gemakkelijk weer intrekken in hun Mollie Dashboard bij ‘Instellingen’ >> ‘Geautoriseerde apps’.

Om klanten aan te brengen via Mollie Connect en dit proces zo strak mogelijk in te richten, zie Onboard your customers at Mollie.

Het proces dat een klant doorloopt via Mollie Connect is hieronder in stappen weergegeven. Plink is hier als voorbeeld gebruikt.

Stap 1. Jouw klant klikt op de ‘Login met Mollie’-knop.

Vervolgens zijn er twee opties:

Stap 2a. De klant logt in met zijn Mollie-account

Stap 2b. De klant heeft nog geen Mollie-account en klikt in stap 2a op ‘Nog geen account? aanmelden’

Stap 3. Na het inloggen of het aanmaken van een Mollie-account worden de toegangsrechten van de applicatie getoond. Nadat de de klant op ‘Toegang geven’ heeft gedrukt, is de koppeling gelegd.

Lees ook: Hoe krijg ik toegang tot de Connect API?