Hoe activeer ik maaltijd-, eco- en cadeaucheques als betaalmethode?

Bij Mollie kunnen jouw klanten met een maaltijd-, eco- en cadeaucheques betalen. Je activeert de betaalmethode in je Mollie Dashboard.

Voor je maaltijd-, eco- en cadeaucheques kan ontvangen

Wil je maaltijd-, eco- en cadeaucheques toevoegen als betaalmethode? Zorg dan dat je voldoet aan de volgende voorwaarden:

• maaltijd-, eco- en cadeaucheques zijn alleen beschikbaar als betaalmethode via de Orders API, omdat maaltijdcheques enkel bruikbaar zijn voor producten die hiervoor in aanmerking komen. Om deze reden moet je de category parameter gebruiken voor alle orderregels. Wij berekenen het in aanmerking komende bedrag naar aanleiding van deze parameter. Als je de category niet invult voor minstens één regel, wordt de maaltijd-, eco- en cadeaucheque methode niet beschikbaar gesteld.

Maaltijd-, eco- en cadeaucheques activeren

1. Open je Mollie Dashboard.
  2. Ga naar Instellingen > Websiteprofielen.
  3. Klik op Betaalmethodes.
  4. Klik bij Vouchers op het pijltje:
  5. Klik naast de naam van de uitgever van de cheque op het pijltje:
  6. Vul het contract-ID in dat je van de uitgever van de cheque hebt gekregen:
    • Het nummer van Sodexo begint met 02 en heeft 8 cijfers.
    • Het nummer van Monizze begint met 80 en heeft 10 cijfers.
  7. Vink de juiste cheque aan.

Wij controleren je aanvraag en activeren vervolgens definitief de betaalmethode. Dit duurt gemiddeld 2 werkdagen.