Is het mogelijk om testbetalingen uit te voeren met Klarna?

In de testmodus kun je uitproberen of de connectie van jouw systeem met Mollie naar behoren werkt, door testbetalingen uit te voeren. In het geval van Klarna ligt dit iets anders, aangezien de consument niet direct bij bestellen betaalt. Daarom is het bij Klarna niet mogelijk om de correcte status van de betaling te testen. Het is wel mogelijk om de correcte status van de order te testen.

Hoe werkt het?

1. Zorg er eerst voor dat je de testmodus inschakelt in je Mollie Dashboard

2. Om de testmodus in jouw webshopplatform te activeren dien je de Test API key in het desbetreffende veld in te vullen. De onderstaande screenshots zijn gemaakt in webshopplatform WooCommerce en dienen als voorbeeld.

3. Maak vervolgens een bestelling aan en selecteer 'Klarna' als betaalmethode.

4. In het overzicht dat je nu krijgt kun je de verschillende statussen van de orders selecteren.

5. Controleer of de status van de order correct wordt overgenomen.