Kan ik meerdere transacties tegelijk terugstorten?

Ja, het is nu mogelijk om meerdere transacties tegelijk terug te storten!

Hoe werkt het: selecteer de transacties

• Ga naar Transacties > Betalingen in je Dashboard
  • Selecteer de transactie die je wilt terugstorten door te klikken op de checkbox voor de transactie.

Hoe werkt het: selecteer transacties door het instellen van een filter

• Selecteer de filters aan de rechterkant van het scherm om te filteren op trefwoorden, periode en betaalmethodes.

• Als je een periode hebt geselecteerd kan je vervolgens alle zichtbare transacties tegelijk selecteren door te klikken op de checkbox in het betalingsoverzicht.

Let op: alleen de eerste hoeveelheid transacties zijn automatisch geladen, scroll naar beneden om meer transacties te laden. Je kan tot 100 transacties tegelijk terugstorten.

Het is ook mogelijk om maximaal 1000 transacties terug te storten, dit kan worden aangevraagd door een mail te sturen naar support@mollie.com.

Hoe werkt het: verwerken van de terugstorting

• Klik op ‘Restitueer … transacties’ aan de rechter bovenkant van het scherm. Er wordt weergegeven hoeveel transacties er zijn geselecteerd om terug te storten.

• Als je op de restitueer knop hebt geklikt komt dit overview naar voren. Hierin wordt het bedrag weergegeven dat nog nodig is om alle terugstortingen te verwerken. Op een later moment krijg je de mogelijkheid het saldo op te hogen. Klik ‘Ik snap het, volgende stap’ om verder te gaan.

• Je hebt vervolgens de mogelijkheid om een omschrijving toe te voegen, deze omschrijving zal worden toegevoegd aan alle geselecteerde terugstortingen. Als je de samenvatting hebt gecontroleerd kan je de checkbox ‘Ik heb de samenvatting gelezen en ik ga akkoord met de terugstorting van … euro’ aanvinken en klikken op ‘Terugstorten’.

• In het onderstaande overzicht zie je de voortgang van de terugstortingen.

Let op: als je naar een andere pagina gaat of de pagina afsluit terwijl de restitutie nog worden verwerkt, zal dit de verwerking onderbreken en moeten de bovenstaande stappen opnieuw worden uitgevoerd.

• Als de terugstortingen afgerond zijn komt er een overzicht naar voren met alle terugstortingen die in de wachtrij zijn geplaatst of de mislukte terugstortingen. De terugstortingen worden in de wachtrij geplaatst als er niet voldoende tegoed op het account beschikbaar is. Het saldo kan worden opgehoogd door op de knop te drukken.

Lees hier meer over het ophogen van het tegoed.