WooCommerce

Overzicht

Om te beginnen heb je een Mollie account nodig. Een account aanmaken is gratis. Na het invullen van enkele details over je bedrijf en je webshop ben binnen enkele minuten klaar om betalingen te ontvangen.

Maak een gratis Mollie-account aan ›

Stap 1 - Installeer Mollie voor WooCommerce in je WordPress website

• Open je WordPress admin panel
  • Ga naar Plugins aan de linkerkant van de pagina
  • Klik op New plugin bovenaan de Plugins-pagina
  • Zoek in de zoekbalk aan de rechterkant naar Mollie payments for WooCommerce
  • Klik op de knop Nu installeren
  • Klik na installatie op Activeren, die verschijnt op de plek waar eerst Nu installeren stond

Stap 2 - Activeer Mollie in je webshop

Het enige dat je hoeft te doen om betalingen in je WooCommerce webshop te activeren, is het kopiëren van de Mollie API key naar de plugin van Mollie voor WooCommerce to kopiëren:

• Ga naar het gedeelte ‘Developers’ in je Mollie Dashboard
  • Kopieer de Live API key en/of de Test API key. Je gebruikt de Live API key om daadwerkelijke betalingen te accepteren en de Test API key om betalingen in je webshop uit te proberen.

• Ga nu terug naar het Wordpress Admin Panel
  • Ga naar WooCommerce > Instellingen > Betalingen
  • Vul hier de API key(s) in
  • Scroll naar beneden en klik op Wijzigingen opslaan

Mollie is nu gekoppeld aan je webshop en je kunt direct live betalingen of betalingen testen!

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de betaalmethodes die je aan je klanten aan wilt bieden te selecteren.

Stap 3 - Activeer je betaalmethodes

Mollie biedt diverse betaalmethodes die je helpen je bedrijf wereldwijd te laten groeien met betaalmethodes als creditcard en PayPal, of lokaal met betaalmethodes als iDEAL voor Nederland.

Lees meer over onze betaalmethodes

Het activeren van betaalmethodes voor jouw WooCommerce shop is erg makkelijk. Eerst dien je de betaalmethodes te activeren in je Mollie Dashboard.

• Ga naar je websiteprofiel in het Mollie Dashboard en klik op Betaalmethodes.
  • Klik op de knop naast de betaalmethode om deze in of uit te schakelen.

Hierna dien je dezelfde betaalmethodes te activeren in je WooCommerce shop.

• Ga terug naar de instellingen voor Betalingen, waar je de API key(s) hebt ingevoerd.
  • Scroll naar beneden en schakel dezelfde betaalmethodes in als die je hebt ingeschakeld in het Mollie Dashboard

Dat is alles! Je bent nu klaar om betalingen te ontvangen via Mollie.

What’s next?

• Lees alles over onze features om nog meer uit je betalingen te halen.
  • Heb je vragen of suggesties? Check onze support pagina's of neem contact met ons op.