Hoe activeer ik Mollie Components in PrestaShop?

Met Mollie Components vult de consument zijn creditcardgegevens in op de betalingspagina van jouw website. Dit betekent dat hij niet meer wordt doorgestuurd naar een andere pagina van Mollie zodra de betaling in gang wordt gezet. Alleen voor 3D Secure betalingen zal de consument naar zijn eigen bankomgeving doorgestuurd worden.

Goed om te weten

• Hierdoor wordt het betalingsproces een stuk sneller en betrouwbaarder. Mollie Components heeft alleen betrekking op creditcardbetalingen en het activeren ervan kan dan ook alleen als je creditcard als betaalmethode aanbiedt.
  • Zorg ervoor dat de plugin van PrestaShop is geüpdatet en volg daarna onderstaande stappen om Mollie Components te activeren.

Hoe werkt het?

1. Log in bij Mollie en kopieer de Profile ID die je vindt onder Developers > API-keys
  2. Log in bij PrestaShop
  3. Klik in het menu links op Modules en ga naar Module manager > Mollie
  4. Klik op General Settings (in de startpagina van de plugin) en plak je Profile ID in het Profile ID veld.
  5. Selecteer ‘yes’ bij ‘Use Mollie Components for credit card’. Klik op save

Mollie Components is nu geactiveerd. We adviseren je om na het activeren te checken of het werkt door een testbetaling te maken - bij voorkeur met een echte creditcard, zodat je direct kunt zien of de betaling goed doorkomt.

Let op: Als je de Profile ID niet invult of later weer verwijdert, dan zal Mollie Components niet meer werken en worden je klanten doorgestuurd naar een andere pagina zodra ze een creditcardbetaling doen.