Met Mollie Components vult de consument zijn creditcardgegevens in op de betalingspagina van jouw website. Dit betekent dat hij niet meer wordt doorgestuurd naar een andere pagina van Mollie zodra de betaling in gang wordt gezet. Alleen voor 3D Secure betalingen zal de consument naar zijn eigen bankomgeving doorgestuurd worden. Hierdoor wordt het betalingsproces een stuk sneller en betrouwbaarder. Mollie Components heeft alleen betrekking op creditcardbetalingen en het activeren ervan kan dan ook alleen als je creditcard als betaalmethode aanbiedt.

Lees meer over Mollie Components.

Mollie Components is op dit moment beschikbaar voor de volgende webshopsystemen:

Mollie Components kun je ook zelf implementeren via de API.

Hoe activeer je Mollie Components?

Het activeren van Mollie Components kun je gemakkelijk doen in de backend van je webshop. Zorg ervoor dat de plugin van je webshopsysteem is geüpdatet. Daarnaast heb je voor sommige webshopsystemen de Profile ID nodig. Deze vind je in je Mollie Dashboard onder Developers > API-keys. Klik voor een stapsgewijze uitleg over hoe je Mollie Components in de backend van jouw webshop activeert op de naam van het webshopsysteem hierboven.

Documentatie

Het is ook mogelijk om het uiterlijk van je checkout verder aan te passen of om Mollie Components zelf te implementeren via de API. De documentatie hiervoor vind je hier. In deze documentatie vind je ook actuele informatie over de browserondersteuning.

Heb je Mollie Components geactiveerd? We adviseren je om daarna te checken of het goed werkt door een testbetaling te maken - bij voorkeur met een echte creditcard, zodat je direct kunt zien of de betaling goed doorkomt.

Voorbeeld van een checkout waar Mollie Components is geactiveerd: direct na het selecteren van de betaalmethode creditcard kan de consument zijn creditcardgegevens invullen, zonder naar een andere pagina te worden doorgestuurd.