Met Mollie Components vult de consument zijn creditcardgegevens in op de betalingspagina van jouw website. Dit betekent dat hij niet meer wordt doorgestuurd naar een andere pagina van Mollie zodra de betaling in gang wordt gezet. Alleen voor 3D Secure betalingen zal de consument naar zijn eigen bankomgeving doorgestuurd worden. Hierdoor wordt het betalingsproces een stuk sneller en betrouwbaarder. Mollie Components heeft alleen betrekking op creditcardbetalingen en het activeren ervan kan dan ook alleen als je creditcard als betaalmethode aanbiedt.

Zorg ervoor dat de plugin van OpenCart is geüpdatet en volg daarna onderstaande stappen om Mollie Components te activeren.

Hoe werkt het?

1. Log in bij OpenCart
2. Ga in het menu links naar Extensies > Betalingen
3. Selecteer een betaalmethode van Mollie in de lijst en klik op Bewerken
3. Op het tabblad instellingen, selecteer ‘Activeer’ bij Mollie components en klik op opslaan

Mollie Components is nu geactiveerd. We adviseren je om na het activeren te checken of het werkt door een testbetaling te maken - bij voorkeur met een echte creditcard, zodat je direct kunt zien of de betaling goed doorkomt.

Browserondersteuning

In de documentatie vind je welke browsers Mollie Components ondersteunt.