Hoe activeer ik Mollie Components in Magento?

Met Mollie Components vult de consument zijn creditcardgegevens in op de betalingspagina van jouw website. Dit betekent dat hij niet meer wordt doorgestuurd naar een andere pagina van Mollie zodra de betaling in gang wordt gezet. Alleen voor 3D Secure betalingen zal de consument naar zijn eigen bankomgeving doorgestuurd worden. Hierdoor wordt het betalingsproces een stuk sneller en betrouwbaarder. Mollie Components heeft alleen betrekking op creditcardbetalingen en het activeren ervan kan dan ook alleen als je creditcard als betaalmethode aanbiedt.

Zorg ervoor dat de plugin van Magento is geüpdatet en volg daarna onderstaande stappen om Mollie Components te activeren. De eerste testversie met Mollie Components van Magento 2 is te vinden op onze Github.

Hoe werkt het?

1. Log in bij Magento
2. Klik in het menu links op Stores > Configuration > Sales
3. Klik op Payment methods > Mollie
4. In de lijst met betaalmethodes klik je op Credit card
5. Selecteer ‘yes’ bij ‘Use Mollie Components’ en klik op save

6. Log in bij Mollie en kopieer de Profile ID die je vindt onder Developers > API-keys

7. Ga in je Magento-account terug naar ‘Mollie’ en klik op ‘General’
8. Vul hier de Profile ID in en klik op save

Mollie Components is nu geactiveerd. We adviseren je om na het activeren te checken of het werkt door een testbetaling te maken - bij voorkeur met een echte creditcard, zodat je direct kunt zien of de betaling goed doorkomt.

Let op: Als je de Profile ID niet invult of later weer verwijdert, dan zal Mollie Components niet meer werken en worden je klanten doorgestuurd naar een andere pagina zodra ze een creditcardbetaling doen.

Browserondersteuning

In de documentatie vind je welke browsers Mollie Components ondersteunt.