Hoe koppel ik Klarna aan mijn account?

Met Klarna kan de klant uitgesteld of in termijnen betalen. Het voordeel van Klarna is dat zij alle risico’s rondom betaling en fraude op zich nemen. Jij krijgt als verkoper dus altijd je geld. Koppel Klarna door de Orders API te installeren en te koppelen aan je Mollie account

Klarna: Achteraf betalen

Met Achteraf betalen betaalt je klant binnen 14 dagen na verzenddatum in Nederland, Duitsland of Oostenrijk, binnen 21 dagen in België of binnen 30 dagen in Finland. Tegen een vergoeding mag de klant binnen 60 dagen betalen. Dit bedrag verschilt per land. Achteraf betalen is beschikbaar voor klanten uit verschillende landen en heet anders in verschillende talen:

• Nederland (Achteraf betalen)
  • België (Betalen binnen 21 dagen; Paiement dans 21 jours)
  • Duitsland (Rechnung)
  • Oostenrijk (Rechnung)
  • Finland (Maksa myöhemmin)
  • Frankrijk (Payer en 3 fois sans frais)
    Heb je een Franse webshop? Dan werkt Achteraf betalen als betalen in termijnen tussen 3 en 36 maanden.

Klarna: Gespreid betalen

Met Gespreid betalen betaalt je klant in termijnen tussen 3 en 36 maanden. Klarna bepaalt zelf via een kredietcontrole welke klanten deze methode mogen gebruiken. De betaalmethode is beschikbaar voor klanten uit verschillende landen en heet anders in verschillende talen:

• Nederland (Klarna: Betaal in 3 delen)
  • Duitsland (Ratenkauf)
  • Finland (Pilko se)
  • Oostenrijk (Ratenkauf)

Klarna installeren

Je koppelt Klarna aan je Mollie account door de Orders API of een plugin te installeren:

1. Download en installeer de Orders API of installeer een plugin voor je kant-en-klare webshop.
  2. Log in op je Mollie Dashboard
  3. Ga naar Instellingen > Websiteprofielen > Betaalmethodes
  4. Vink Klarna: Achteraf Betalen en/of Klarna: Gespreid Betalen aan.

Wij controleren je aanvraag, je krijgt binnen 2 werkdagen een e-mail.

Naam van betaalmethode bij het afrekenen

Als je de betaalmethode koppelt aan je account, zie je de Engelse naam: Pay later of Slice it. Wil je dat je klanten tijdens het afrekenen de naam van de betaalmethode zien zoals deze in dat land wordt genoemd? Dan heb je twee opties:

Betalingsrisico’s en fraude

Klarna neemt alle risico’s rondom betalingen en fraude op zich. Jij krijgt dus je geld van Mollie zoals je dat gewend bent, met de volgende voorwaarden:

• Je kunt aan Klarna bewijs van verzending laten zien.
  • Je antwoordt binnen 24 uur als Klarna contact met je opneemt.

Goed om te weten