Hoe koppel ik Klarna aan mijn account?

Met Klarna kan de klant uitgesteld of in termijnen betalen. Wij ondersteunen 2 van Klarna's mogelijkheden: Achteraf betalen en Gespreid betalen. Het voordeel van Klarna is dat zij alle risico’s rondom betaling en fraude op zich nemen. Jij krijgt als verkoper dus altijd je geld. Koppel Klarna door de Orders API te installeren en te koppelen aan je Mollie account

Klarna installeren

Je koppelt Klarna aan je Mollie account door de Orders API te installeren:

1. Download en installeer de Orders API.
  2. Log in op je Mollie Dashboard
  3. Ga naar Instellingen > Websiteprofielen > Betaalmethodes
  4. Vink Klarna Achteraf Betalen en/of Klarna Gespreid Betalen aan.

Wij controleren je aanvraag, je krijgt binnen 2 werkdagen een e-mail.

Achteraf betalen

Met Achteraf betalen betaalt je klant binnen 14 dagen na verzenddatum in Nederland, Duitsland, Finland of Oostenrijk, of binnen 21 dagen in België. Tegen een vergoeding mag de klant binnen 60 dagen betalen. Dit bedrag verschilt per land.  Achteraf betalen is beschikbaar voor klanten uit:

• België
  • Duitsland
  • Finland
  • Nederland
  • Oostenrijk

Gespreid betalen

Met Gespreid betalen betaalt je klant in termijnen tussen 3 en 36 maanden. Klarna bepaalt zelf via een kredietcontrole welke klanten deze methode mogen gebruiken. Gespreid betalen is beschikbaar voor klanten uit:

• Duitsland
  • Finland
  • Oostenrijk

Betalingsrisico’s en fraude

Klarna neemt alle risico’s rondom betalingen en fraude op zich. Jij krijgt dus je geld van Mollie zoals je dat gewend bent, met de volgende voorwaarden:

• Je kunt aan Klarna bewijs van verzending laten zien.
  • Je antwoordt binnen 24 uur als Klarna contact met je opneemt.

Goed om te weten

Verschillende plugins ondersteunen Klarna. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.