De Multicurrency functie is geïntegreerd in onze nieuwe Mollie V2 API. Om vreemde valuta te kunnen activeren, moet je daarom eerst de nieuwe Mollie V2 API integreren. Hieronder vind je instructie hoe je de nieuwe Mollie V2 API kan integreren en Multicurrency kan gebruiken.

Multicurrency via een plugin of package

Indien je een van onze plugins of packages gebruikt kun je Multicurrency activeren door je plugin of package te updaten. Klik hier om te zien welke plugins en packages momenteel Multicurrency ondersteunen en welke binnenkort worden toegevoegd.

Multicurrency via een eigen API integratie

Indien je de Mollie API zelf hebt geïntegreerd, kun je Multicurrency activeren door de API Client te updaten. Klik hier om te lezen hoe je jouw API integratie migreert naar de nieuwe versie.

Hoe maak je gebruik van vreemde valuta via onze API?

Wanneer je de Mollie V2 API hebt geïntegreerd is de Multicurrency functie automatisch geactiveerd. Wel moeten de betaalmethodes Creditcard of PayPal geactiveerd zijn, zodat je klanten met hun internationale betaalkaarten kunnen betalen. Om buitenlandse valuta beschikbaar te maken voor jouw klanten, geef je de door jou gekozen valuta mee bij aan het aanmaken van de betaling via onze nieuwe API. Klik hier om te lezen hoe je vreemde valuta kan gebruiken via onze nieuwe API.

Wanneer de internationale betaling is uitgevoerd, zal de API deze als een vreemde valutatransactie herkennen en deze als zodanig verwerken. Na de afronding wordt de betaling weergegeven in jouw dashboard met zowel de vreemde valuta als de vereffeningsvaluta.Mollie ondersteunt momenteel 18 verschillende valuta.

Voor een lijst met alle ondersteunde valuta, klik hier.