Hoe de vormgeving van het betaalscherm er uit ziet bepaal je zelf met Mollie Checkout. Je kan het betaalscherm hiermee personaliseren door je logo en een eigen achtergrond aan toe te voegen. Je vindt deze functionaliteit in je account bij het onderdeel websiteprofielen.

Taal

De tekst in het scherm synchroniseert aan de hand van de taal van de browser. Indien een klant zijn browser heeft ingesteld op Engels, zal hij dus ook geen “Begunstigde” zien staan, maar “Beneficiary”. De tekst is ook vertaald naar het Frans en Duits. Wij zijn bezig om ook andere talen toe te voegen.

Responsive

Het betaalscherm is volledig responsive. Dit houdt in dat het formaat zich aanpast aan de applicatie waarop de klant het scherm opent. Het is zowel goed te bekijken op een dekstop als op een smartphone of tablet. Het betaalplatform is daardoor ook geschikt om te implementeren in je app.

Betaalscherm Mollie

iDEAL

Als een klant in het bovenstaande voorbeeld kiest voor de betaalmethode “iDEAL” ziet hij het onderstaande scherm. Door gebruik te maken van het dropdown menu kiest hij zijn bank. Vervolgens klikt hij op “Ga verder” om de betaling te verrichten. Ook is het mogelijk om terug te gaan naar de website. In dit geval verloopt de betaling en wordt er opnieuw een betaling aangemaakt op het moment dat hij het betaalproces weer doorloopt. Als de klant kiest voor “Terug naar de website” krijgt hij een melding te zien: “Uw betaling is niet afgerond.”

Betaalscherm Mollie iDEAL

Creditcard

Het creditcard-scherm heeft 4 invoervelden. We proberen altijd 3D-secure betalingen te verwerken. Dit wil zeggen dat de klant alleen kan betalen door de beveiligingscode van de kaart in te voeren. Dit is veiliger en verkleint de kans op frauduleuze transacties. De typen creditcards die we accepteren zijn: Maestro, Mastercard en VISA.

Schermafbeelding 2016-05-26 om 13.27.51

Overboeking

Als je klant voor de optie “overboeking” kiest, verschijnt onderstaand betaalscherm. De betaler logt in bij zijn eigen bank (internetbankieren) en doet een overboeking naar de rekening op naam van Stichting Mollie Payments. Per betaling wordt er een uniek betaalkenmerk aangemaakt. Om de overboeking te kunnen verwerken, is het noodzakelijk dat de klant dit kenmerk meegeeft bij de overboeking. Dit kan hij doen door het kenmerk in te vullen in het mededeling- of opmerkingenveld.

Betaalscherm Mollie Overboeking