Mollie maakt het mogelijk om betaalmethodes zoals iDEAL, PayPal en creditcard te accepteren in je Prestashop-webwinkel. Hiervoor hebben wij een module (plug-in) ontwikkeld die naadloos in elke Prestashop-installatie te integreren is.

Let op: voor de installatie van deze module is FTP-toegang tot je webserver benodigd. Heb je hier geen ervaring mee? Laat de installatie van deze module dan over aan je websitebouwer of serverbeheerder.

1. Download de nieuwste Mollie-module voor Prestashop (mollie-prestashop.zip) via onze GitHub-pagina: https://github.com/mollie/Prestashop/releases
  2. Upload de map ‘mollie’ naar de map ‘modules’ in de Prestashop-installatie. Overschrijf oude bestanden indien hierom gevraagd wordt.
  3. Ga naar de admin-omgeving van Prestashop. Je kan de Mollie-module vinden onder Modules > Betaling. Activeer de module door aan de rechterzijde op de knop ‘Installeren’ te drukken.
  4. Vul de API-key in uit je websiteprofiel. Deze sleutel vind je in jouw Mollie-account onder ‘websiteprofielen’.

Als je eerst testbetalingen wil doen, maak dan gebruik van de test-key in plaats van de live-key.