Als je een app bouwt, waar je iDEAL of creditcard in wilt implementeren op bijvoorbeeld voor iOS of Android, wil je de gebruiker na het afronden van de betaling doorgaans weer terugsturen naar de app. Om dit voor elkaar te krijgen, kan je gebruikmaken van een aangepaste URI-scheme.

Eigen URI-scheme

Allereerst moet je app een eigen URI-scheme krijgen. Dit zorgt ervoor dat links die met jouw scheme beginnen, naar jouw app worden doorgestuurd. Als je bijvoorbeeld de scheme myAppScheme koppelt aan jouw app, wordt jouw app automatisch geopend als de gebruiker op een URL komt die met myAppScheme:// begint.

Zie voor meer informatie en voorbeelden:

Creëer een redirectpagina

Maak een speciale pagina op jouw server, die klanten doorstuurt naar je eigen app middels de URI-scheme. Gebruik hiervoor een Location-header die met jouw scheme begint.

Bij het aanmaken van een betaling via de Mollie API, geef je het adres van deze redirectpagina door als redirectUrl. Na het afronden van de betaling, wordt de klant doorgestuurd naar de redirectpagina, die op zijn beurt de app opent.