Hoe koppel ik Mollie aan mijn website?

Hoe je Mollie toevoegt aan je website hangt af van hoe je website is gebouwd. We hebben tools voor kant-en-klare webshops, webshopmodules of zelfgebouwde websites. Je hebt in ieder geval een persoonlijke API key nodig, deze vind je in je Mollie Dashboard.

Kant-en-klare webshops

Bij webshopsoftware zoals Lightspeed, Mijnwebwinkel of Shopify of facturatieprogramma’s als Moneybird of Factuursturen hoef je alleen de API key in te vullen:

1. Ga naar het account van de software die je gebruikt.
  2. Open de pagina Instellingen, Betaalmethode of Betaalwijze
  3. Kies Mollie als betaalplatform.
  4. Vul de API key in.

Webshopmodules

Bij bekende webshoppakketten als WooCommerce, Magento, OpenCart en Prestashop gebruik je een plugin. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet:

1. Download de gratis plugin voor jouw webshop.
  2. Installeer de plugin.
  3. Vul de API key in.

Zelfgebouwde oplossingen

Op onze website vind je alles wat je nodig hebt om Mollie te koppelen aan je zelfgebouwde website. Hier hebben onze ontwikkelaars volledig uitgeschreven hoe ons systeem werkt. Ook vind je hier voorbeelden in verschillende programmeertalen en verschillende API’s. Ben of ken je een ontwikkelaar? Dan kun je direct aan de slag.

Verschillende keys

In je Mollie Dashboard vind je een testkey en een livekey. Gebruik om je betaalsysteem te testen eerst de testkey.