Mollie biedt al jaren een betrouwbaar platform voor het ontvangen van betalingen. Enige tijd geleden hebben we ons platform opengesteld zodat externe ontwikkelaars bovenop ons platform eigen producten, diensten en applicaties kunnen bouwen.

Dit houdt in dat het mogelijk is om met behulp van API’s gebaseerd op OAuth 2.0 de diensten van Mollie te integreren in een applicatie. Daarmee hebben we het mogelijk gemaakt om betaaldiensten aan te bieden op een legale manier zonder te hoeven voldoen aan dezelfde regels als wij. Via Mollie Connect kun je een verlengstuk zijn van Mollie.
Dit artikel legt uit welke technische stappen er nodig zijn om bijvoorbeeld Application fees te gebruiken.

Voorbereidende stappen

Om te beginnen zijn er wat algemene stappen nodig om te kunnen starten.

Stappen Uitleg Documentatie
1. Maak een gratis account aan bij Mollie. Als ontwikkelaar heb je zelf ook een Mollie account nodig. Klik hier om aan te melden
2. Meld je aan als developer bij Mollie. Om een App te kunnen aanmaken zul je dit moeten activeren. Klik op de knop “Start als developer
3. Maak een eigen App aan. Deze App is nodig om Mollie Connect te gebruiken. Maak hier een nieuwe App aan
4. Lees de introductie over Mollie Connect. Hier staat uitgelegd hoe het proces van Mollie Connect werkt. Overzicht van Mollie Connect
5. Lees de instructies over OAuth 2.0. Hierin leggen we uit hoe OAuth werkt voor Mollie Connect OAuth – getting started
6. Neem contact op met Mollie. Voordat we het mogelijk maken om geldstromen van een Mollie klant te splitsen, willen we graag wat meer weten over je platform en applicatie.

Betaling met Application Fee opzetten

De volgende stappen lichten toe hoe je een transactie kunt splitsen over twee Mollie accounts.

Stappen Uitleg Documentatie
1. Vraag toestemming aan de klant voor verschillende rechten. Elke gebruiker kiest om alle gevraagde rechten te verlenen of niet. Gebruik de Authorize functie van de Connect API.
Lees hier welke rechten er mogelijk zijn. Vraag om depayments.write permission om betalingen aan te kunnen maken namens de klant. Je kan dan ook Application Fee aan de betaling toevoegen.
2. Verkrijg eenaccess tokenvoor het account van de klant. Deze sleutel is nodig om de gevraagde rechten te kunnen inzetten. De Authorize functie levert een auth token op. Dit token moet je omzetten naar een access token. Gebruik hiervoor de tokens endpoint in de Connect API.
3. Haal alle profielen op van de klant. Elke betaling is gekoppeld aan een profiel. Je moet opgeven, aan welk profiel van je klant de betaling gekoppeld moet worden. Gebruik de List profile functie in de Profiles API. Als de klant meerdere profielen heeft, moet je de klant de mogelijkheid geven een profiel uit te kiezen.
4. Zet een betaling op om te splitsen. Er zijn twee extra parameters nodig in de Create payment functie: profileId en applicationFee. Gebruik hiervoor de standaard create payment functie in de Payments API.

De transactie verschijnt nu in het account van de merchant waarbij de opgegeven Application Fee wordt toegevoegd aan jullie account. Klik hier voor een voorbeeld van een Application fee betaling.