Ik gebruik Microsoft IIS en krijg bij de webhook een 411 Length Required foutmelding

Oorzaak
In de Webhook die je hebt gespecificeerd, wordt schijnbaar een redirect uitgevoerd. Microsoft IIS server geeft daardoor een 411 Length required-foutmelding.

Waardoor komt dat?
Op de Webhook URL die je aan de Mollie API hebt gespecificeerd via de instellingen in je account of via de webhookUrl-parameter wordt een redirect gedaan: de URL verandert.

Het gaat meestal om een van de volgende situaties:

• een HTTPS- naar HTTP-redirect web-adres, of vice versa;
  • een domein- of subdomein-redirect;
  • een website-taal-redirect.

Controleer of dit ook bij je eigen Webhook URL gebeurt, simpelweg door hem in de webbrowser te bezoeken. Let daarbij goed op hoe de URL/het web-adres verandert.

Oplossing
De 411 Length required-foutmelding kun je op 2 manieren oplossen:

• Specificeer de uiteindelijke URL ná de redirect(s) als webhook URL;
  • Of zet de redirect(s) specifiek uit voor de webhook.