Onze API kan niet direct worden aangeroepen middels AJAX/XMLHttpRequest. Dit is uit veiligheidsoverwegingen – we willen niet dat je de API-key meestuurt via de browser van de gebruiker, omdat de API-key dan voor de gebruiker zichtbaar wordt.

Onze API is bedoeld om in je backend te implementeren. Jouw API-key moet immers geheim blijven, zodat niemand anders daar API-calls mee kan uitvoeren.

Wel kan je middels AJAX je eigen server aanroepen, die op zijn beurt onze API aanroept. Zo houdt je de API-key geheim, maar kan je de gebruiker wel AJAX-functionaliteiten bieden.