Tijdens elke aanroep naar onze API, doet jouw server een aanroep naar een DNS-server – een soort adresboek – om de locatie van de server ‘mollie.com’ te achterhalen. Deze zogenaamde DNS-lookup gebeurt meestal binnen een seconde, maar kan soms ineens traag zijn als de dichtstbijzijnde DNS-server het te druk heeft.

Als deze foutmelding eenmalig voorkomt, is er dus niet direct reden om aan te nemen dat er iets mis is met je server, of met die van ons. Zie je de foutmelding vaker voorkomen? Dan kan je overwegen om je DNS-instellingen onder de loep te nemen. Daarbij raden we aan allereerst naar de cURL-instelling CURLOPT_CONNECTTIMEOUT te kijken. Hiermee kan je instellen hoelang je wil wachten op onder andere de DNS-lookup.

In PHP zou je bijvoorbeeld de volgende aanpassing kunnen doen om de timeout op te schroeven naar tien seconden:

curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 10);