Onze API is bedoeld om in je backend te implementeren. Jouw API-key moet immers geheim blijven, zodat niemand anders hiermee API-calls kan uitvoeren.

We raden daarom af om de betaling via jQuery aan te maken. Je API-key is door jouw bezoekers eenvoudig te achterhalen in de client-side broncode, bijvoorbeeld door via de netwerk-tab van de inspector in de browser naar de API-calls te kijken. Daarnaast kan de controle of de betaling geslaagd is gemakkelijk overgeslagen worden door de JavaScript code aan te passen.

Wel kan je met jQuery een AJAX-call doen naar jouw eigen backend. Jouw backend maakt de betaling aan en stuurt de paymentUrl terug naar de client. De client redirect de gebruiker naar de paymentUrl. Op deze manier kan je onze API integreren in een single page website.

Zie de uitleg over de Mollie API voor de volledige flow van een betaling.