Het is mogelijk dat je bij het aanmaken van een betaling de foutmelding The webhook location is invalid krijgt. Dit komt doordat we direct al kunnen zien, dat we de webhook die je opgegeven hebt, niet zullen kunnen bereiken.

Je moet de webhookUrl altijd vanuit het perspectief van Mollie bekijken: kan Mollie de URL bereiken? Dit betekent dat sommige geldige URLs toch door Mollie geweigerd worden.

De webhook is een essentieel onderdeel van de implementatie van de Mollie betalingen API. Een rapportage-URL of webhook moet altijd door de servers van Mollie bereikbaar zijn. Een webhook zoals http://localhost/report is misschien geldig op jouw computer, maar kan niet door Mollie aangeroepen worden. Deze zou immers verwijzen naar de server zelf. Hetzelfde geldt voor URLs zonder een .tld of met tld’s zoals .local of .dev.

Gebruik daarom voor de rapportage altijd een URL die bereikbaar is voor de servers van Mollie. Ook voor testbetalingen, zodat je goed kan testen dat je webhook de status van de betaling in je back-end goed update en je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je overschakelt naar je productie-omgeving.

Je kunt ook gebruik maken van een dienst als ngrok. Hiermee kun je een tunnel maken van een publieke host naar je locale host om het testen en implementeren makkelijker te maken.