Wat is het?

Bancontact is de meest populaire betaalmethode in België. Gebruikers beschikken over een fysieke kaart die gekoppeld is aan tegoed op een Belgische bankrekening. De kaart is geschikt voor zowel on- als offline betalingen. Alle grote Belgische banken zijn aangesloten en maken betalingen via Bancontact mogelijk. Betalingen zijn gegarandeerd en direct bevestigd. Bovendien zijn betalingen via Bancontact altijd 3D-secure beveiligd. De betaalmethode is daardoor bijzonder geschikt voor webshops. Naast betalingen via desktop faciliteert Bancontact ook betalingen via een app. Klanten scannen een QR-code en kunnen zo snel en eenvoudig afrekenen.

Hoe werkt het?

Als je zelf geen Bancontact/Mister Cash-betaalkaart hebt, weet je misschien niet hoe deze betaalmethode normaal in zijn werk gaat. De betaalmethode is sterk vergelijkbaar met iDEAL.

De eerste stap is dat je klant kiest voor Bancontact/Mister Cash als betaalmethode. Deze stap kan je eventueel ook in je eigen webshop laten plaatsvinden.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 16.30.19

Je klant moet nu het kaartnummer op de Bancontact-kaart die bij zijn zichtrekening hoort invullen. Voor Bancontact/Mister Cash begint dit nummer altijd met 6703. Probeert je klant een nummer wat met iets anders begint, dan kan de betaling niet afgerond worden. Wil je andere kaarten kunnen verwerken, dan heb je de betaalmethode creditcard nodig.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 16.30.38

Je klant komt nu in de beveiligde omgeving van zijn eigen bank, en moet daarbij inloggen met zijn telefoon of kaartlezer. Elke bank heeft een eigen manier van inloggen. In dit voorbeeld gaat het om een klant, die een betaalrekening bij de KBC Bank heeft. Dit is één van de grotere consumentenbanken in België.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 16.31.34

Tenslotte bevestigt de klant de transactie, op dezelfde manier als waarop hij/zij gewone overschrijvingen binnen de online omgeving van zijn/haar bank bevestigt.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 16.31.44Je klant krijgt nu een bevestiging van de geslaagde Bancontact/Mister Cash-betaling en wordt daarna automatisch teruggestuurd naar je webshop.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 16.32.39