Hoe verander ik mijn btw nummer?

Als je in Nederland of het buitenland btw-plichtig bent, hebben we je btw nummer nodig. Je vult hem zelf in op je Mollie Dashboard. Je kunt ook een nieuw btw nummer toevoegen of een verkeerd ingevuld btw nummer aanpassen.

Btw nummer veranderen

1. Log in op je Mollie Dashboard
  2. Ga naar Instellingen > Organisatie.
  3. Vul onder btw-nummer (optioneel) het nieuwe btw nummer in.
  4. Klik op Opslaan.

Zodra je de nieuwe instellingen hebt opgeslagen, controleren wij je nieuwe btw nummer bij de Belastingdienst. Het nieuwe nummer wordt vervolgens pas in gebruik genomen nadat het is goedgekeurd en de volgende facturatieperiode is gestart.

Goed om te weten

Wanneer het BTW nummer als ‘ongeldig’ terugkomt in ons systeem, kan dit twee redenen hebben:

• Het BTW nummer dat je hebt ingevuld is ongeldig. Bekijk of het doorgevoerde nummer exact overeenkomt met het nummer dat je van de Belastingdienst hebt doorgekregen.
  • Het BTW nummer dat je hebt doorgevoerd is ongeldig voor grensoverschrijdende transacties. Omdat Mollie betalingen van vele landen accepteert, is het verplicht om deze functie te activeren. In dit geval kun je de Belastingdienst benaderen met de vraag deze functie te activeren voor jouw BTW nummer.

Lees meer

Hoe verander ik mijn bedrijfsgegevens in mijn Mollie account?