1. Gratis aanmelden

Gebruik hiervoor de button "Account aanmaken" op onze homepage.Signup_image_1_2x.jpg

Je vult vervolgens je voor- en achternaam in, en het e-mailadres dat je wilt gebruiken. Het e-mailadres dat je kiest is tevens het e-mailadres dat wij zullen gebruiken om in contact met je te komen. Je kiest vervolgens zelf een wachtwoord. Je kunt onze voorwaarden bekijken door op het blauwe linkje te klikken. Zodra je akkoord bent gegaan ontvang je van ons een e-mail ter bevestiging. Signup_image_2_2x.jpg

2. Account activeren

Klik op "Activeer mijn account" in de blauwe balk om verder te gaan. Je komt dan in de aanmeldmodule in het dashboard terecht.Signup_image_3_2x.jpg

Bedrijfsgegevens invullen

Om te beginnen vul je je bedrijfsgegevens in. Je gaat akkoord met de algemene voorwaarden en klikt op 'Volgende'.Signup_image_4_2x.jpg

Betaalmethodes kiezen

In het volgende scherm begin je met het invullen van de url van je website en de bijbehorende contactgegevens. Vervolgens kies je de betaalmethodes. Je schakelt de meeste betaalmethodes eenvoudig in door de switch om te zetten. Voor sommige betaalmethodes (zoals creditcard) vragen wij je om extra gegevens in te vullen.Signup_image_5_2x.jpg

Zodra je dit hebt gedaan, dien je jouw aanvraag bij ons in. Je krijgt van ons een live API-key en je kunt direct gebruik maken van bijna alle betaalmethodes.

Kijk goed naar de voorwaarden om te zien of de producten of diensten die je aanbiedt bij ons zijn toegestaan.

Is jouw website nog niet live, maar wil je de aanvraag toch vast indienen? Dat is geen probleem. Wij controleren je website namelijk pas zodra je daadwerkelijk de eerste betaling hebt ontvangen.

3. Uitbetalingen activeren

Zodra de eerste betalingen zijn binnengekomen, wil je natuurlijk de eerste uitbetaling ontvangen. Hiervoor klik je weer op de button in de blauwe statusbalk in jouw account om het aanmeldvenster te openen. Zorg er voor dat jouw website live staat, zodat wij deze kunnen controleren.

Legitimatiebewijs uploaden

Wij vragen je nu eerst om een kopie van het legitimatiebewijs van de rechtsgeldig vertegenwoordiger aan te leveren. Dit mag een paspoort, id-kaart of rijbewijs zijn. Je kunt het bestand eenvoudig slepen naar het invoerveld, of op het invoerveld klikken om een bestand te selecteren. Wil je weten waarom wij dit nodig hebben? Lees dan ook dit artikel. Signup_image_6_2x.jpg

Informatie over de belanghebbenden aanleveren

Als financiële instelling heeft Mollie de plicht om te onderzoeken of er sprake is van een Politically Exposed Person (PEP). Dit is iemand die een (hoge) politieke of ambtelijke functie bekleed. Wij vragen je hier op te antwoorden met "Ja" of "Nee".

Als een organisatie uit meerdere eigenaren bestaat (bijvoorbeeld bij een V.O.F), dien je ook aan te geven wie de uiteindelijk belanghebbenden van de organisatie zijn. Dit zijn personen die 25% of meer aandelen, belang of zeggenschap binnen de organisatie hebben. Bij een stichting gaat het hier vaak om stemrecht. Van de uiteindelijk belanghebbenden hebben wij de namen en geboortedata nodig. Signup_image_7_2x.jpg

Bankrekening koppelen

De laatste stap is het koppelen van jouw bankrekening. Voer in het invoerveld jouw IBAN in van je zakelijke bankrekening (zie voorbeeld). Let op: wij betalen alleen uit naar een zakelijke bankrekening. Je kunt vervolgens kiezen met welke betaalmethode je de bankrekening wilt verifiëren. Dit doe je door 1 cent naar ons over te maken. Wij controleren op deze manier of het rekeningnummer overeenkomt en of het inderdaad een zakelijke rekening betreft.

Zodra de laatste controle voor het account heeft plaatsgevonden, ontvang je een e-mail ter bevestiging. Je hoeft hiervoor dus géén contact met ons op te nemen.Signup_image_8_2x.jpg

Let op: Wij controleren de aanvullende gegevens (bankrekening, legitimatiebewijs) pas zodra je een eerste betaling op jouw account hebt ontvangen, je ontvangt een e-mail ter bevestiging. Het kan zijn dat je op de eerste uitbetaling iets langer moet wachten dan een werkdag, omdat je op onze controle wacht.