Om betaalmethodes toe te voegen aan jouw Shopify-webshop, moet je ervoor zorgen dat ze in zowel je Mollie-account als in Shopify zijn geactiveerd. Hieronder leggen we uit hoe je dit doet.

Deze handleiding bestaat uit drie onderdelen:

Hoe kan ik creditcard activeren?

1. Log in bij Shopify
2. Ga linksonder op de pagina naar ‘Instellingen’
3. Klik op ‘Betalingsproviders’ en selecteer ‘Kies een externe provider’
4. Zoek op ‘Mollie’ en open ‘Credit card (Mollie)’
5. Vul het nummer van je Mollie Partner ID (zonder #) en de API key in
6. Onder ‘Geaccepteerde betalingen’ staat een overzicht van welke creditcards geactiveerd worden. Als je één of meerdere creditcards niet wilt aanbieden, kun je deze uitzetten door het vinkje uit het vakje ervoor weg te halen.

7. Klik op ‘Credit card (Mollie)’ activeren
8. Ga naar ‘Betaalmethodes’ in je Mollie Dashboard en log in
9. Activeer creditcard. Indien je creditcard niet activeert in je Mollie Dashboard, zal je klant niet kunnen betalen met creditcard.

Hoe kan ik andere betaalmethodes dan creditcard activeren?

1. Log in bij Shopify
2. Ga linksonder op de pagina naar ‘Instellingen’
3. Klik op ‘Betalingsproviders’ en selecteer ‘Alternatieve betaling kiezen’
4. Zoek op ‘Mollie’ en selecteer de betaalmethode die je wilt activeren

5. Vul de gevraagde informatie in, meestal het nummer van je Mollie Partner ID (zonder #) en de API key

6. Klik op ‘[naam betaalmethode] activeren’. De betaalmethode is nu geactiveerd in je Shopify Checkout. Herhaal de stappen voor alle betaalmethodes die je wilt activeren.
7. Ga naar ‘Betaalmethodes’ in je Mollie Dashboard en log in
8. Activeer de betaalmethodes die je in je Shopify-account hebt geactiveerd. Indien je een betaalmethode niet activeert in je Mollie Dashboard, zal je klant niet kunnen betalen met deze betaalmethode.

Hoe kan ik een betaalmethode activeren die niet in de lijst ‘Alternatieve betalingsproviders’ staat?

Als een van de betaalmethodes die hieronder staan niet standaard in de lijst in Shopify staat, kun je deze zelf toevoegen en vervolgens activeren. Dit doe je door de volgende stappen volgen:

1. Klik op de betaalmethode die je wilt activeren:

2. Log in met je Shopify-account
3. Klik op ‘Betalingsprovider installeren’. De betaalmethode wordt nu toegevoegd aan de lijst ‘Alternatieve betalingsproviders’.

4. Ga in je Shopify-account naar ‘Instellingen’ > ‘Betalingsproviders’ > ‘Alternatieve betaling kiezen’
5. Zoek op de betaalmethode die je zojuist hebt toegevoegd aan ‘Alternatieve betaling kiezen’ en open deze

6. Vul de gevraagde informatie in, meestal het nummer van je Mollie Partner ID (zonder #) en de API key

7. Klik op ‘[naam betaalmethode] activeren’. De betaalmethode is nu geactiveerd in je Shopify Checkout. Herhaal de stappen voor alle betaalmethodes die je wilt activeren.
9. Ga naar ‘Betaalmethodes’ in je Mollie Dashboard en log in
10. Activeer de betaalmethodes die je in je Shopify-account hebt geactiveerd. Indien je een betaalmethode niet activeert in je Mollie Dashboard, zal je klant niet kunnen betalen met deze betaalmethode.