Om alle betaalmethodes toe te voegen aan jouw Shopify-webshop, moet je ervoor zorgen dat ze in zowel je Mollie-account als in Shopify zijn geactiveerd. Hieronder leggen we uit hoe je dit doet. In de screenshots vanaf stap 3 gebruiken we als voorbeeld de betaalmethode ‘Overboeking’. Je dient de stappen te herhalen voor alle betaalmethodes die je wilt activeren.

1. Klik op de betaalmethode die je wilt activeren:

2. Log in met je Shopify-account

3. Installeer de betalingsprovider

4. Selecteer ‘Kies alternatieve betaalmethodes'

Let op: Voor het activeren van creditcard selecteer je 'Kies een externe provider'.

5. Selecteer de betalingsgateway

6. Vul je Mollie Partner ID en de Live API Key in en klik op activeren

Let op: Bij het activeren van een betaalmethode wordt gevraagd om je Mollie ID. Vul hier enkel de cijfers in van je Mollie ID zonder '#', anders krijg je een foutmelding.

De betaalmethode is nu geactiveerd in je Shopify Checkout. Herhaal deze stappen voor iedere betaalmethode die je aan je webshop wilt koppelen.

7. Ga naar ‘Betaalmethodes’ in je Mollie-account en activeer dezelfde betaalmethodes als in Shopify

Let op: Je kunt alleen betaalmethodes op je website gebruiken die je hebt aangevraagd in je Mollie-account. Indien je een betaalmethode bij Shopify selecteert die niet in je Mollie-account is geactiveerd, krijg je een error.