Om het betaalsysteem te koppelen aan jouw webwinkel hoef je eigenlijk alleen maar de API-key uit het Mollie-account in te voeren bij Shopify. Zorg om te beginnen dat je bent ingelogd bij Mollie en bij Shopify. Let wel op: op deze manier kan je enkel iDEAL en Bancontact integreren. Wil je andere betaalmethodes toevoegen? Bekijk dan dit artikel.

Het koppelen werkt als volgt:

1. Ga in je Mollie-account naar de instellingen van je websiteprofiel. Hier vind je de Live API-key. Klik op de code om deze te kopiëren. Als je eerst een testbetaling wil doen kopieer je de Test API-key.

websiteprofielen-settings

2. Ga bij Shopify naar Settings en dan Payments.

Schermafbeelding 2016-02-19 om 16.04.07

3. Via Select an additional payment method kan je iDEAL en Bancontact via Mollie activeren. Je doet dit één voor één. In onderstaand voorbeeld stellen we de betaalmethode Bancontact in.

Schermafbeelding 2016-02-19 om 16.15.00

4. Je selecteert dus de optie Bancontact via Mollie. Shopify vraagt nu om de Mollie API-key. Deze plak je dus in het invoerveld. Klik daarna op Activate.

Schermafbeelding 2016-02-19 om 16.19.39

Het werkt direct! Wil je dit controleren? Plaats dan even een bestelling op je eigen website. Vragen? Neem dan contact op met ons of met Shopify.