De Subscriptions API is ideaal voor de afhandeling van betalingen voor abonnementen. Wil je bijvoorbeeld iedere maand een vast bedrag automatisch afschrijven bij jouw klant? Gebruik dan Subscriptions in combinatie met onze Recurring API

Om een subscription aan te maken, geef je een aantal parameters mee:

• bedrag
  • aantal afschrijvingen (optioneel)
  • interval
  • startdatum
  • omschrijving
  • betaalmethode (optioneel)
  • webhook (optioneel)

Toepassingen

Wil je jouw klant met een vaste interval een gelijk bedrag laten betalen? En wil je hier niet meer naar om hoeven te kijken? Dan integreer je de Subscriptions API.

Een aantal voorbeelden:

1. Pakketten

Dit zijn bijvoorbeeld boodschappen die bij de klant thuis worden bezorgd, maar ook softwarepakketten. Ook bestaan er tegenwoordig allerlei abonnementen op producten als mascara, scheermesjes en sokken.

2. Variabele box

De variabele box is populair onder webwinkels. Denk bijvoorbeeld aan een box met een selectie uit de nieuwste cosmetica of haarproducten. De prijs van de box is vast, maar het aantal artikelen kan per maand (of andere periode) variëren.

3. Diensten

Naast abonnementen op fysieke producten, bestaan er ook veel abonnementen op diensten. Denk hierbij aan Spotify (muziek) en Netlix (films en series), maar ook bijvoorbeeld de sportschool of een dieetcoach.

4. Verhuur of lease

De subscriptions API is ook geschikt voor de lease van auto’s of bijvoorbeeld het verhuren van hardware en software.

Wil je jouw product of dienst graag aanbieden als abonnement, maar heb je geen idee hoe je de API moet integreren? Misschien is eCurring dan een oplossing. Dit is een applicatie waarmee je zonder technische kennis eenvoudig abonnementen kunt aanmaken, incasseren en opvolgen. De applicatie werkt met onze Recurring API.