Een (SEPA) overboeking is de meest standaard manier van betalen. Iedereen met toegang tot internetbankieren heeft de mogelijkheid om op deze wijze te betalen.

Als een klant kiest voor overboeking, krijgt hij een scherm te zien met een betaalverzoek met een uniek kenmerk. De klant kan vervolgens direct inloggen in zijn eigen vertrouwde bankomgeving om het bedrag over te maken, of hij kan ervoor kiezen om het verzoek eerst naar zijn e-mail te sturen en het later over te maken.

Zodra de betaling is geslaagd ontvang je een terugkoppeling van Mollie (via de API en/of per e-mail en SMS). Zo hoef je dus niet je eigen bankrekening in de gaten te houden. Klopt de transactie niet? Dan stort Mollie deze automatisch weer terug.

QR-code

Het overnemen van het juiste kenmerk en rekeningnummer is natuurlijk wel wat foutgevoelig. Er is daarom ook een mogelijkheid om simpelweg een QR-code in te scannen en op deze manier te betalen. Heeft jouw klant een rekening bij de ING of bunq en beschikt hij over de app van zijn bank? Dan kan hij de overboeking uitvoeren door de QR-code in te scannen.